start counter

Sunday, April 25

Furnici

Am furnici ! Pe pervaz, in crapaturile peretelui. Sunt cuminti...niciodata nu depasesc pervazul. Ziua ies din crapaturi si cauta mancare, seara intra inapoi si dorm.
Le las de mancare : nuca de cocos, cat prind intre doua degete ...portia pe doua zile. Muncesc bietele furnicute doua zile, ca sa care gramajoara de nuca de cocos.

Uneori mai cad firmituri de alune de la veverite, si furnicutele se bucura. Si sea duna gramada la festin ...


Am vazut ca au perisori pe coada ( daca faceti pozele mari, se vad ).

Monday, April 19

Prieten nou ...

De la o vreme, ma viziteaza un raton nou. E cam pricajit el asa ... E femela si e posibil sa fie insarcinata. Dupa cum arata, s-a nascut anul trecut. Are niste cicatrici pe spate, a inceput sa-i cada blana pe spate ....e posibil sa fie bolnav. Oricum, are tupeu : se catara pe perzav, imi bate in geam si imi cere de mancare. Nu pleaca pana nu obtine ... primeste supliment de hrana, ca sa se puna pe picioare... Nu stiu din care cotlon rasare ratonul asta, insa de fiecare data este insetat si bea o caserola intreaga cu apa..



Galma si Curajosu' au facut tandem de la o vreme, si isi impart mancarea frateste, fapt care nu mi-a fost dat sa vad pana acum !


Galma e inconfundabil, ca se aseaza confortabil ...cracanat si rezemat in coada :


Porumbeii mi-au facut boacane, si sunt suparata pe ei ! Foarte suparata ! Blocul nostru fiind facut din surcele ( pe stil canadian), are crapaturi pe langa pervaz, normal... Crapaturi in care si-au facut casuta, o multime de furnici cuminti, care nu intra in casa, ci doar stau pe pervaz. Ca le pun de mancare.
Si aseara, ramasesera pe pervaz, bobite de la ratoni, pe care au navalit furnicile. Pana m-am prins eu, porumbelul deja inghitise toate bobitele, si apoi ....a inceput sa-mi ciuguleasca si furnicile de pe pervaz ! Ma tot uitam si nu intelegeam ce manca, pentru ca de la distanta, din camera, nu vedeam nimic...
Il pun la insectar ....asta e obraznicatura ( si l-a apucat taman acum, cand toate animalutele mele sunt cuminti si ocupate cu puisorii ) :

Saturday, April 17

Pasari zapacite


Pasarile din orasul asta au luat-o razna ...vine primavara.
Mai intai, am pedepsit porumbeii pentru ca nu vor sa-si manace bobitele si sunt agresivi de sperie veverita ( numai pe una, ca celelalte le sar in spate si ii sperie ele ) : nu le-am mai pus mancare...daca tot o refuzau ...
Rezultatul a fost ca au inceput sa manace direct din borcan, si erau nedumeriti de ce nu pot sa agate nici o bobita ? Si incercau din nou, si din nou ...



Oricum, eu ma declar multumita ca nu mi-au ciugulit firul de iarba de sub geam ! Firul asta e gradinita noastra vesela, si il udam in fiecare seara, sa creasca mare si fumos, chiar daca creste in nisipul de sub dale ...



La serviciu la sotul meu, au atacat gastele canadiene. Din zbor ! Zburau, cand au aterizat pe un tip si l-au facut franjuri cu ciocurile. Omul s-a aparat cu umbrela, insa tot a ajuns la serviciu cu pantalonii si geaca sfasiata, chiar daca s-a luptat vitejeste cu umbrela .


Eu m-am jucat cu ele pe plaja si le-am dat mancare, dar au fost cuminti. Aceleasi gaste, dar pe lac .

Ochiosii obraznici !

M-am certat cu porumbeii ...ca sunt rasfatati si obraznici. Nu mai vor sa manace grau si paine, ci numai mancarea veveritelor...alunele. Degeaba le-am aruncat mancare, ca patruleaza pe sub geam si nici nu se ating ...asteapta sa apara vreo veverita, ca sa arunc alune.

Cand a aparut un muced mic, ochiosii erau pe faza si incercau sa il sperie. Iar ala micu' ...se speria !


Lasa aluna pe jos si fugea. Iar porumbeii se bateau pe prada.


Dupa ce punea o distanta considerabila intre el si porumbei, se il strigam, si era atent unde ii arunc aluna. Doar ca veveritele nu prea vad bine in general ... Si pana mirosea el imprejur, pana se prinde unde e aluna, porumbeii o inghiteau demult. Iar Mucedu' ma privea trist, sa-i mai arunc o aluna... in gem ii era frica sa sara, tot din cauza porumbeilor .


In sfarsit, a prins si Mucedu' o aluna ! Si s-a refugiat cu ea ...pe gard, unde nu il pot ajunge ochiosii ...


Dupa care, incepea sa caute, fara prea mult spor : poate - poate gaseste vreo aluna...



Si daca am vazut ca nu ies la cale cu el, i-am aruncat una din turtitele mele de in. Si a fost incantat ...



Saturday, April 10

Graba mare

In sfarsit, m-a vizitat un Muced timid , care si-a luat mancarea si s-a refugiat lnga gard !



Prin parcare, vevea fuguta, alt Muced. Care s-a oprit sa caute intr-un "depozit" unde stia el ca si-a pus niste mancare. Depozitu, de fapt este o teava infipta in ciment si retezata la nivelul solului ... Normal ca nu mai era nici urma de mancare in teava aia, ca doar mai circula si alte veverite, pasari si ratoni prin zona.... Da' Mucedu' insita, si scormonea, pana s-a varat pe jumatate in teava., doar doar o gasi ceva ...


Si cum n-a avut prea mult spor, s-a oprit sa cugete la ce i se intampla ...


L-am strigat sa vina, ca ii dau alune. Si mititelu' a inceput sa topaie de bucurie ( in naivitatea mea, imi imaginam  ca din cauza alunelor ... )....  Mucedu' de sub geam, a devenit brusc interesat de situatie ...


Cand Mucedu' din parcare a ajuns la mine sub geam , surpriza ! Amandoi au inceput sa se harjoneasca si sa alerge impreuna pe scara de incendiu , pana sus pe acoperis ! Cine mai avea nevoie de mancare, cand s-a inventat sexul ? 
Da, veveritele mele sunt in sezonul de facut puisori ...

Thursday, April 1

Vacanta

Veveritele si-au luat vacanta, ca se impuiaza. Pe Nebunel nu l-am mai vazut de doua saptamani : a devenit un tatic responsabil ... Sunt asa de ocupate cu puisorii, ca un singur Muced apare in geam, isi ia trei alune in gura si fuge la cuib : nici macar nu sta sa manance ! O sa revina ei cand puisorii sunt marisori si ii dau afara din cuib ( asa s-a intamplat in fiecare an ) .

    Ratonii sunt la fel de ocupati ....manaca pe fuga si pleaca. Nu mai stau sa-i scarman, sa ne jucam .... Pe Fricosu' nu l-am mai vazut pe la geam, cred ca a nascut ! O sa-mi aduca puisorii cand vor creste ceva mai mari ....