start counter

Saturday, May 26

Schimbari

La cantina animalelor, s-au intamplat cateva shimbari : au sosit puisorii de veverita ! Ei vin intotdeauna singuri, ca mamicile ii dau afara din cuib dupa cateva saptamani de la nastere, si....sa se descurce cum pot ! Iar ei ajung la mine la geam, adulmecand urmele de miros, lasate de mamicile lor. Am doi pui : unul argintiu, care nu sta sa-i fac poze, dar sta pe pervaz si manaca.
     Celalat, e un pui de Muced, care e si mai speriat : fuge mancand pamantul cand ma vede, insa dupa cateva minute, se intoarce tiptil si fura alunele din geam ( cand este el convins ca nu's eu atenta ). I-am facut poze prin geam, cand nu ma vedea :


                 Credeam eu ca nu ma vede ....  Mititelu' m-a dibuit imediat, si s-a asuns sub gard :


Ma mai viziteaza si o pisica neagra : sta sub geam si se uita fix la mine. Statuie ! Nu o intereseaza decat sa bea apa din vasul ratonilor. Nu vrea nici bobite, nici biscuiti, nici ciocolata. Nu raspunde la nici o chemare.


Sta apatica si ma priveste minute in sir, pana ma plictisesc eu tot incercand sa ma imprietenesc cu ea. Cred ca matza e putin high ...


Pe Smecheri ii stiti deja : unul e Smecherul si celalat e Profitoru' . Au aparut de nicaieri si patruleaza pe sub geam toata noaptea, ca asteapta sa pun bobite ( iar ei le mananca pe toate ). Mai mult, s-au batut cu ceilalti ratoni care veneau la geam. I-am auzit cum maraiau , chitaiau si plangeau ( ca s-au muscat ).
     Victoriosi au fost Smecherii : de acum Cantina Animalelor e teritoriul lor, si nu mai lasa pe nimeni sa se apropie.

Cum ii deosebesc intre ei ? Profitoru' vine si se aseaza cu manutele pe pervaz, si ma priveste fix, cu o mutra d'aia galesa, si asta sta teapan, pana cedez si ii aduc ceva bun ( biscuiti ). Nici nu se deranjeaza sa-mi ia biscuitele din mana, ci doar deschide gura sa fie servit ! N-am vazut asa ceva, in viata mea !
    Dupa ce termina de mancat, ma pipaie cu labutele pe mana, imi intoarce mana pe toate partile, ca sa se asigure ca intr-adevar nu mai am nimic sa-i dau ... Cand se convinge ca s-au terminat biscuitii, imi da ignore si se duce la tovarasul lui.


Smecheru' nu vine niciodata la pervaz : daca ii arunc si lui un biscuite, bine; daca nu .... el nu se plange ! Insa intotdeauna se aseaza comod in coada, si se bucura de bobite :


Intotdeauna ii arunc si lui un biscuite, ca nu ma lasa inima sa-l las pe dinafara : chiar daca stiu ca's doi profitori, amandoi !


Si acum, problema : ratonii vin noaptea tarziu, ca's animale nocturne. Eu nu pot sa stau toata noaptea sa-i astept pe fiecare cu masa pusa. Primul venit, primul servit ... Dupa ce pleaca, mai pun jos un pumn de bobite si ma culc. Insa Smecherii s-au prins, si patruleaza pe sub geam, la intervale regulate, ca sa prinda si a doua serie de bobite.    
Timp de o saptamana, n-am mai vazut-o pe ratonita, ca venea mult prea tarziu in noapte si ramanea nemancata. Cred ca ratonita totusi, s-a prins ca daca vine seara devreme, inaintea Smecherilor, gaseste geamul deschis si primeste mancare. Aseara m-a vizitat devreme, si s-a ospatat :


Later.Edit : Plec in vacanta, ma intorc pe 10 iunie ( o sa fie o pauza pe blog ). Ratonii i-am lasat in grija vecinului ...

4 comments:

  1. Sa ai o vacanta cit mai placuta si relaxanta! M-am amuzat mult cu descrierea ratonului care vrea sa fie servit :)

    ReplyDelete
  2. Multumesc, o sa fie !
    Din pacate, nu-l pot filma pe raton, pentru ca sta afara in intuneric, si nu se vede nimic pe film ( numai in poze )! Ar fi fost haios sa puteti vedea cum sta gura-casca si asteapta sa-l hranesc, si la final imi controleaza mainile, ca sa sea sigure ca n-a ratat vreun biscuite ...

    ReplyDelete
  3. superb blog ca de obicei!!!!!!...concediu placut ! sper ca si vecinul sa aiba grija de ei precum ai tu....rasfatatii:-)

    ReplyDelete
  4. superb blog ca de obicei!!!!!!...concediu placut ! sper ca si vecinul sa aiba grija de ei precum ai tu....rasfatatii:-)

    ReplyDelete