start counter

Monday, April 23

Sunt fetita !

In fiecare seara, primul la geam vine Mofturosu' sa-si ceara biscuitele : cu ciocolata, daca se poate !
Ca numai asa ma binedispun !

Stiam eu ca intotdeauna ai ceva bun pregatit pentru mine !

Uite-te la mine, sa vezi ce vesel sunt, daca mi-ai dat prajituri !

Da, stiu : sunt un profitor ! Insa mi se merita ...
Si oricat de fericit as fi, tot trebuie sa ma asigur ca am calea libera , inainte sa plec. Zau, ca n-as vrea sa ma intalnesc cu vreun raton din gasca rivala !


Mofturosu' e smecher  : s-a prins ca dupa ce pleaca, eu mai bun sub geam bunatati. Asa ca patruleaza la intervale regulate de timp, ca sa faca curatenie ...
Dupa ce Mofturosu' se plictiseste ( sau i se face greata de atata mancare ), vine si Fetita. Biata de ea, de cele mai multe ori nu mai gaseste mancare, pentru ca vine mult prea tarziu in noapte, cand eu dorm.
Uneori ne mai intalnim : toate fetitele de ratoni au capul mai mic decat baietii,  botul mai alungit si blana argintie pe fata . (Mofturosu e baiat )
Cand ma vede la geam, vine si ma intreaba daca am ceva bun si pentru ea :

  
Ciocolata ? ! Nu mananc junk-food, ca's insarcinata ! Si nu's junkie, ca Mofturosu' ala gras !


Degeaba ma urmaresti, ca tot nu ma ating de ciocolata ta ! ( si n-a mancat-o ! )


Mai incercam o data ? Bobite pentru pisici vrei ?


Cum de ce nu mananc bobite ? Pai intai ma spal pe labute ! Ti-am spus doar ca sunt insarcinata !


Da, acum o sa mananc : bobitele, ca de biscuitele cu ciocolata, n-am de gand sa ma ating ! Incerci degeaba sa ma tentezi !

M-am uitat la ea, pana a mancat si a plecat : nu s-a atins nici de biscuite, nici de ciocolata. E o mamica responsabila .

Thursday, April 12

Dusmanu'

Am auzit niste chitaieli disperate, si am scos capul pe geam : doua veverite, fiecare pe cate un pervaz, fata in fata, isi clantaneau dintii una catre cealata. E scandal pe teritoriu ( fiecare veverita isiinseamneaza cu pipi pervazul din fata geamului cu mancare. In fiecare zi ! ! ).
   Am aruncat un biscuite jos : pe al doilea nu am mai apucat sa-l arunc, ca deja o veverita era cu el in gura. In secunda urmatoare, cealalta a sarit pe ea, s-au luat in brate, strans, ca o bila blanoasa si s-au dat peste cap de 4-5 ori ! Agresoarea a muscat-o pe cea cu biscuitele : aia mica a tipat de durere, si a scapt biscuitele ! Agresoarea l-a inhatat si a fugit mancand pamantul .Dusa a fost !
Aia mica, ce a pierdut lupta, s-a intors sub geam si astepta sa-i dau alt biscuite .

Hai da-mi, ca veverita cea rea, mi-a furat biscuitele !

Las' ca vin sa-mi iau eu !

Sa nu-mi faci poze, ca ma indimidez si fug !

Camera ta ma sperie, doar ti-am mai zis asta ! Ma ascund de ea ! Ma vede ? Ma vezi acum ?

Mai bine ma intorc cu spatele : acuma sigur nu ma mai vede nimeni ! Tu poti sa te uiti, da' camera nu trebuie sa afle unde m-am ascuns !

Si zici sa vin mai aproape ca nu-i nici un pericol ?

Uite ca am venit : chiar sub geamul tau ! Fata in fata cu camera ta : da' tot nu vreau sa o privesc drept in ochi

Vezi ce am patit daca te-am ascultat ? Am ajuns fata in fata cu dusmanul ! Am inghetat de frica, sa stii ...
O sa ma manance ! Stiu eu ca vrea sa ma manance !

In secunda urmatoare, veverita a zbughit-o si s-a ascuns dupa coltul cladirii, de unde spiona ce miscare face dusmanul ...

Ce se intampla aici ? De ce nu  se joaca nimeni cu mine ? Si veverita de ce a fugit si s-a ascuns de mine ?
Chiar nu ma baga in seama nimeni si pe mine ?

Thursday, April 5

Mofturici

Il mai stiti pe mofturos ? Vine in fiecare seara si cauta pe pervaz dupa biscuti . Neaparat sa fie biscuiti cu ciocolata ! De mancarea pentru catei de pe pervaz, nici nu se atinge ...


Ei bine, acum are si mai multe mofturi ! Nu mai vrea biscuiti cu ciocolata, ci ... numai ciocolata !  Am primit o gogoasa de la Tim Hortons : are glzura de cicolata si inauntru, o crema graoasa de vanilie. Cum eu nu mananc asa  ceva, l-am cadorist pe raton ... Am pus gogoasa pe pervaz, si am asteptat sa vina mititelu' sa se bucure.


Dupa o vreme, m-am dus la geam sa vad rezultatul : mofturosu' mancase glazura de ciocolata, linsese crema si mi-a lasat mie ... foaia de gogoasa ! Exact la fel cum copiii ling gemul si arunca felia de paine ...