start counter

Friday, October 4

Nazistu'

 Si a fost vara, iar graurii au avut pui pe care i-au adus la geam sa ii hraneasca. Au venit tiptil si mincau ascunsi pe dupa perdele.

                             Degeaba se ascundeau ei, daca faceau o galagie infernala !

                                    Apoi, puii au prins curaj sa traga cite o ochiada ...


                                              Apoi a venit Nazistu'  sa-mi zica " Hello ! "

Pentru cine e mai nou pe blogu' meu, Nazistu' e primul graure cu are m-am imprietenit. La inceput, venea stolu' si minca pe pervaz afara, linga mine. Si cum sunt ei pasarele cu minte putina, se inghesuiau, se certau, se ciupeau de pene si se inghionteau pina cadeau de  pe pervaz. circ mare pina sa apuce fiecare cite o firmitura. 

 Unul din grauri nu prea apuca el sa prinda mincare, ca toti il inghionteau de colo-colo si l-am suprins cind se uita fix in ochii mei dupa ajutor. Si l-am ajutat ! I-am aratat coltul pervazului, cel mai din dreapta ( in stinga ra stolu', minca ) si i-am zis ca uite aici pun de mincare numai pentru tine ! Si a venit si a mincat linistit, ca stolu' era ocupat sa se bata pemincare in partea opusa a pervazului.

Ei, de atunci, venea Nazistu' si se proptea pe locul lui din stinga si astepta sa-i dau sa manince numai lui. Nu il mai interesa stolu' dar nici nu mai permitea nici unui graure sa vina sa manince de pe locul lui. S-a batut si si-a aparat cu indirjire locul, care e numai si numai al lui. Toti graurii stiu si respecta asta ( de musai ca de voie buna ).

Eh, si daca a vazut Nazistu' ca are tratament preferential, a fost recunoscator si mi-a adus la schimb ... chestii ! Cind ploua, imi culegea rime si miriapozi pe care mi-i lasa pe pervaz in locul in care ii puneam eu mincarea, la locul lui.

Mi-a adus melcisori, floricele, spice de iarba, virfuri de iarba inflorita, frunze...


                                          ... si un pufulet gasit naiba stie pe unde !

Foarte recunoscator Nazistu' meu ! Tot mereu imi aduce cadouri pe care le lasa din cioc in fata mea daca ma vede la pervaz. Daca nu ... le lasa la locul stabilit ca o sa le gasesc eu ! Interesant e ca ceilalti grauri nu le fura de pe pervaz, desi sunt rime grase si gustoase, iar un graure munceste si sapa ceva prin pamint pina reuseste sa prinda una. Ei stiu ca sunt aduse pentru mine si mi le lasa mie.


Nazistu' m-a observat cu atentie si s-a prins de unde iau mincarea pentru ei ( sunt niste pungi si pahare in cutia rosie ) si dupa o vreme a prins curaj sa exploreze.

-----------------



De atunci vine in zbor peste capul meu ( scaunul meu e linga geamul lor, ca stau la computer ) si aterizeaza direct in pahar, unde maninca alune pe saturate si apoi zboara afara.

Uneori mai uit sa ii verific paharul si vine bietul de el, gaseste paharul gol si se invirte nedumerit in cute, poate totusi gaseste ceva alune pe undeva.


                                                     Bah, tu de ce vii sa maninci la cutia mea ?

Eh, si apoi a inceput sa intre stolu' in casa si sa manince alune din cutie. Un soi de autoservire. Unu' vine, altul pleaca. 

La un moment dat vorbeam cu cineva pe Skipe si camera prindea si geamul dins patele meu. Vorbim-vorbim si numa' ce o aud pe sora'mea ca tipa : uite, o pasare a intrat in casa ! Aoleu, inca una ! N-am vazut in viata mea asa ceva, valeu ! Nu se putea aduna de mirare, nu putea concepe asa ceva (dar ea nu habar nu are ca eu ma imprietenesc cu animalele. N-are ea nici o treaba cu asa ceva ! ).

Intr-o zi i-a urmarit soimul si graurii mei si-au gasit scaparea unde altundeva decit la mine in casa ? ! Si cum erau in panica la maximum, n-au mai stiut de ei, nu au gasit iesirea din casa si zburau in cercuri prin sufragerie rahatindu-se pe ei de frica ! Literalmente shit hits the fan.

Era ca in desenele animate ! De frica au facut diaree si au improscat cu cerneala peste tot, pe coputer, pe pereti, parchet, scaune, tot, tot, tot ! Pe vreo sapte grauri am reusit sa-i conduc inspre iesire si s-au descurcat sa plece. Insa pe vreo patru-cinci grauri i-am cules de pe perdele dupa ce au improscat cu cerneala rame, pervaz, sticla, perdelele si peretele. 

Si apoi da-i si spala si dezinfecteaza toata casa, doua zile in sir non-stop ! Mda, shit happens.

Nu, ca n-au fost singurii care s-au ratacit la mine in sufragerie ! Citiva Blue Jays vin sa-i hranesc in fiecare zi. Si au stat ei in pom zile in sir ca sa vada cum se desfasoara interactiunea mea cu graurii. au vazut ca graurii intra in casa, au vazut ca imi maninca din palma ...


                                                     ... si a devenit din ce in ce mai interesat ...


                        ... pina cind s-a hotarit sa intre si el in casa, ca sa vada care-i treaba !


Si treaba a fost ca n-a stiut pe unde sa mai iasa afara, normal ! Thanks God ca nu s-a rahatit de frica !


                       S-a dus Omu' Meu si l-a cules si pe asta de pe geamuri ca sa-i dea drumul afara.

Si am aflat ca Nazistu' e fetita in momentul care l-am vazut ca lua mincare in cioc si zbura cu ea. Ducea la pui. Nu a durat mult pina cind mi-a adus puii sa-i hraneasca la cutia cu alune.


                                                                          Enjoy !