start counter

Saturday, October 24

Porumbelul cel rau ...

El e porumbelul rau ...  Desi il hranesc in fiecare zi, cu paine si cu grau, pur si simplu nu conteaza ! El vrea sa manace alunele veveritelor, si a invatat o gramada de trucuri, ca sa ajunga la alune.
La inceput statea impreuna cu nevasta'sa, pe pervazul de la baie, si urmarea atent traficul de la geam : nu conta ca era ger, zapada, ploaie...




Apoi, dadea tarcoale pe sub geam, chiar si in ploaie, poate-poate cade vreo aluna ( ca veveritele mai imprastie ) ...







Dupa care, si-a facut curaj si a sarit pe pervaz sa fure alune




Curajul s-a transformat in tupeu si hotie : venea si inghitea alunele intregi, indesand din cap, repede-repede, sa apuce sa inghita cat mai mult, inainte sa apus eu sa ajung la geam, sa-l alung. Nu, nimic nu il speria : nici tipetele, nici prosopul fluturat pe sub nasul lui ...  Doar de veverite se temeau, ca veneau si ii sareau in spate ...il incalecau haiduceste !
Intr-o zi, au venit alti porumbei, care atentau la alunele din teritoriul lui : s-a luat la bataie cu alt porumbel, exact pe pervazul exterior al geamului. Si era asa un scandal mare, cu tipete, pene zburatacite, incaierari, incat n-au observat ca ma apropii ! I-am inhatat pe amandoi cu o singura mana, si i-am luat in brate : acum erau cuminti si ....buni prieteni...tovarasi de sperietura !



2 comments:

  1. Ai grija de ei! :) Sunt atat neajutorati, saracii... Lasa-le si lor alune, daca nu le fac rau... or simti ei ceva.

    ReplyDelete
  2. Porumbeii sunt inebuniti dupa alune,eu la ai mei le dau de 2 ori pe saptamana! Ai grija in cantitati mari sunt daunatoare!
    Felicitari pentru tot ce faci pentru animale!

    ReplyDelete