start counter

Friday, November 5

Liniste si pace

La mine sub geam e liniste si pace. Ratonii cred ca s-au dus la nani, ca pe Ascutila nu l-am vazut . Si totusi, cineva manaca bobitele de sub geam. suspectez ca pisica vecinilor, ca am vazut-o ieri cand dadea tarcoale ...
    Mucedu ala fricos, am reusit sa-l dresez sa isi ia inima in dinti si sa-mi ia aluna din mana. Nu o face de fiecare data, insa se intampla tot mai des.
Celalat Muced, ala tupeist ....da spectacole pe strada. M-am intalnit cu el pe strada, se pregatea sa traverseze si se cam temea de masini. L-am strigat, si a venit fuguta, ca isi cunoaste numele ... Am scos ghinda din buzunar si i-am dat-o : m-a prins cu manutele, si-a luat ghinda, si manca langa mine.
    O canadianca a vazut scena, si se mira in gura mare, in stil ...canadian : Og, my God ! Oh, my God, that is for real ?  Oh, my God, that is wild ? !
La care, eu, senina, ii spun ca " This is my pet ! " ....de s-a uitat femeia crucis la mine. E clar ca nu reusea sa inteleaga cum vine treaba ....

Asta e mititelu', vine sub geam si ma intreaba " Hai ce mai astepti ? Imi dai , ori nu-mi dai ? Ori e nevoie sa vin sa ma servesc singur ?

                    Hotaraste-te odata, ca nu mai am rabdare si o sa sar in casa !

In sfarsit, te-ai indurat sa-mi arunci niste ghinda ! Si nici macar nu e buna de mancat : e seaca ! Cah ! Oamenii astia nu's in stare nici macar sa aleaga o ghinda !

Inca astept ...  Daca nu esti in stare sa gasesti o ghinda mai de D-ne ajuta, poate imi arunci altceva ...
Ce zici de o bucatica de ciocolata ? Cu alune, daca se poate ...


              Am mancat tot. Acuma ce ai de gand : mai imi dai, sau pot sa plec ?

                                                                     Pleeeec ! !

Da' parca totusi as mai manca o bucatica de ciocolata. Hai ca mai incerc o data....poate-poate ! Ce zici, imi dai, sau ma duc in treaba mea  ?

Mda, eram sigur ca oamenii astia sunt cam zgarciti de falul lor. Ei bine, lasa ca data viitoarevoi avea grija sa ma razbun : o sa fac pipi pe pervazul lor !

4 comments:

  1. Deci cu rabdare, a avut pana la urma parte si de o bucatica de ciocolata! Daca descopera unde o tineti, nu mai hiberneaza si se instaleaza la voi in apartament ;) Banuiesc ca si-a marcat bine teritoriul (pervazul), ca sa stie lumea lui ca doar el e stapanul comorii!

    ReplyDelete
  2. Veve, de ce suspectezi pisicile? Cele canadiene mănâncă boabe?:)))

    ReplyDelete
  3. Veveritele nu hiberneaza, ci stau in amortire in cuiburi. Insa coboara in fiecare zi, sa-si ia mancarea ingropata in pamant.
    Teritoriul si-l marcheaza de fiecare data, fiecare veverita, pentru ca vine la geam, si simte mirosul altei veverite. Si atunci, e necesar sa-l marcheze inca o data, pe principiul " Ba al meu e mai tare "

    Baghi : am suspectat pisica, pentru ca am vazut-o cum dadea tarcoale. My mistake, ca nu era ea vinovata ( oare? ). Am vazut aseara hotul : Alphosnso, sconcsul !

    ReplyDelete
  4. Vezi cate nu stiam despre veverite! Multumim ;)

    ReplyDelete