start counter

Thursday, April 18

Matza tampa !

La Cantina Animalelor, lucrurile functioneaza perfect : veveritele vin si se inchina la altarul Zeului Alunelor ...


... iar ratonii au iesit din hibernare. Problema e ca mi-am schimbat programul, si acum ma culc devreme, ca tot omul : adica nu ne mai intalnim decat ocazional .Ca ratonii mei, nu stiu pe unde umbla, insa vin noaptea tarziu la geam, cand eu deja dorm. Insa le pun mancare pe pervaz, iar vin in fiecare noapte si se ospateaza.


       Azi dimineata pe la 6, m-am intalnit cu ei, si mi-au promis ca mananca fara sa lase mizerie pe jos ....


                               Cand le vad fetele de borfasi, nu mai pot sa ma supar pe ei !


Aseara, pun mancare ape pervaz, si inainte sa merg in pat, verific daca au venit ratonii. Si o vad , ridicata in doua labute, cu barbaia rezemata, adulmeca oasele ....

M-ai prins !  Sa fug, sa nu fug ?  Oare ce trebuie sa fac in situatia asta ?


                       Ma urmaresti ?  Vrei sa imi faci ceva ?  Mai bine ma duc dupa colt, sa ma ascund !


M-am ascuns ! Sunt sigura ca nu ma poti vedea, insa eu o sa te urmaresc pana pleci : ca vreau si eu niste oase de pepervaz !


Degeaba am strigat-o : matzele in Canada sunt tampe, nu raspund, nu stiu cand vorbesti cu ele, habar n-au de capul lor. Au numai forma de matze, ca in rest, sunt un soi de zombi .Asa ca i-am aruncat niste oase pe jos, si m-ama ascund din geam, ca sa indrazneasca sa se apropie.


A doua zi pe la pranz, cineva a plecat la vanatoare : am prins-o cand adulmeca pe sub pervaz, locurile in care au mancat ratonii oasele ... Cand m-a vazut, a fugit : cu incetinutorul, bineinteles ! Matzele in Canada au nevoie de timp ca sa proceseze ce se intampla in jurul lor, timp casa ia o decizie, timp sa se miste in reluare, etc.
 Parca sunt in transa, hipnotizate. Asa, am reusit sa-i fac si eu poza ...


3 comments:

  1. Simpatica matza!
    Ar fi bine daca s-ar lasa mangaiata!

    ReplyDelete
  2. Am incercat sa o chem, da' nu raspunde la nimic. Am sperat ca ma pot imprieteni cu ea, si o sa vina in vizita pe la mine. Nici o sansa ! Matzele astea canadiene, parca's pe droguri. Se misca in reluare si privesc in gol, exact ca si copiii canadieni, aia pe tratament cu Ritalin.

    ReplyDelete