start counter

Saturday, May 18

Veveritoul scandalagiu

Matza tampa si-a facut un obicei, sa vina la ora 19 fix, sub geam si sa astepte sa pun mancare pentru ratoni. seaseaza cuminte pe burta si ma asteapta . Cand ma vede ca apar, ma intreaba ce i-am adus ?


Biata pisica e disperata sa manance niste oase, ca pe aici, toti canadienii sunt convinsi ca daca dai animelelor mancare naturala, se vor imbolnavi. TOTI isi hranesc peturile, cu bobite d'alea chimice si uscate, din supermarket. Daca le spui sa le dea carne si oase, te privesc ca pe unu' iesit din pestera si aterizat in ograda lor. Asa ca, bietele animale sunt disperate sa primeasca si ele, mancare adevarata.

Matza tampa a facut progrese : nu mai fuge cand ma vede. Nu raspunde cand o strig, insa daca scot mana pe geam si ii arat oasele, devine brusc interesata. Of course, nu se apropie, ci sta in coada si se gandeste : sa ma duc, sa nu ma duc ... Pana la urma se apropie de oase, si mai cugeta o tura, asezata in coada : sa mananc, sa nu mananc ?
   Dupa o vreme, mai face un pas si le adulmeca. Dupa alta cugetare, incepe sa se miste cu incetinitoru', in reluare, si se decide ca's bune de mancat. In sfarsit !



Toate bune si frumoase, pana intr-o seara cand n-am mai avut oase. Matza statea in coada si astepta ...
I-am aruncat cateva bobite de la ratoni, sa nu creada ca am uitat de ea.

Da' ghinion, ca o bobita a cazut pe pisica ! Si ea s-a ofuscat, ca e o mimoza sensibila si a crezut ca o lovesc ! A tipat la mine cat a putut ea de rau, m-a scuipat si a plecat .
Nu, nu mai suntem prietene.


Eu am crezut ca o sa uite pana a doua zi. Nah , ca matza tampa sta bine cu memoria. Urmatoarea seara, ma astepta sub geam. Cand m-a vazut, a inceput sa ma scupie : preventiv ! Dupa care s-a asezat in coada si a asteptat sa fie servita .
    Ghinion, ca n-aveam oase si bobite nu voia sa manance ! Insa matza era perseverenta : statea cuminte sub geam si astepta. Poate=poate ma prind si eu, ca trebuie sa aduc oase ...

Problema era ca mai voia cineva sa manance : Veveritoiu' Teribil !  Si nu putea sa vina la geam, ca se temea  grozav, de matza. Ceea ce nu l-a impiedicat sa se cocoate pe scara de incendiu si sa o blesteme din toti rarunchii, vreo ora si ceva, continuu ! Ca nici matza nu s-a sinchisit ....


Din pacate e zgomot de fond, ca se aude traficul din oras, insa tot il puteti auzi pe Veveritoi cum facea scandal : tipa ce tipa, mai state aputin sa-si traga sufletu', apoi latra, mai facea o pauza si incepea sa tipe din nou. Pe doua tonalitati !


2 comments:

  1. nu stiu cat de bine e sa dai pisicii oase si mai ales fierte... se sparg in aschii si nu e tocmai perfect. in schimb ii poti da oricand carne cruda (eventual care a stat la inghetat inainte sa mai piara din ce ar putea avea gresit), organe gen ficat, inima, galbenus crud de ou, iaurt, acuma tocmai oase fierte n-as zice neaparat. inteleg ca aia nu e pisica ta si ca o hranesti uneori, deci nu-i faci mancare cu suplimente si toate :) am comentat doar asa,sa n-aiba prb de la oase. parca osul ala de la stern de pui e mai moale. a, si-i mia poti da sardine, alea-s f bune si pentru oameni si pentru pisici. si-n america sunt multi care isi hranesc animalele cu cruditati, stai linistita, dar una e carne si alta e ciorba... iar in romania e moda boabelor acuma. voiam doar sa spun ca ai ce sa-i dai si in afara de oase, cam atat. sper sa nu te superi pe comentariu, imi place blogul tau si ce faci cu animalutele! o zi buna.

    ReplyDelete
  2. Ah, pai nu s-a deranjat sa roada oasele, ci resturile de carne de pe ele Oasele le-au rontait ratonii. Erau oase de pui cu ceva resturi de carne : si eu le-am primit, ca eu n-am de unde sa-i dau oase si resturi de carne.

    Nu ma supar de comentariu. Da, si i n America sunt care isi hranesc animalele cu mancare in loc de bobite, ins aaia sunt excetiile, preocupate de nutritie. Marea majoritate a populatiei, sunt convinsi ca numai bobitele le fac bine, si mancarea ii imbolnaveste ( ca asa le-a zis lor reclama la tv ).

    ReplyDelete