start counter

Friday, August 2

Imprietenirea

O mai stiti pe Matza Tampa, aia care m-a  injurat si m-a scuipat cand i-am dat de mancare, pentru ca a atins-o o bobita de mancare d'aia uscata pentru pisici ?  S-a hotarat sa ma ierte !

Acum, in fiecare dimineata la ora 6 vine si se aseaza comod sub geam : nu se misca intreaga zi din tufis ! Nu mananca, nu bea apa, nu merge acasa, pana nu primeste mancare. Asa sta pana noaptea tarziu ( am vazut-o si pe la 12 noaptea sub geam ) !

Avantajul este ca vrabiile nu mai canta dimineata sub geam, si putem dormi mai mult in weekend. Cu vrabiile, e alta poveste !
Il avem pe Duracell , o vrabie care canta cu triluri ca ciocarlia. Cum se crapa de ziua, se cocoata pe gard, langa geam si tzipa din toti plamanii, pana i se termina bateriile. L-as recunoaste dintr-un milion de vrabii, fir'ar el sa fie, de faramita !  In fiecare samabata si duminica, la ora 6 fix, Duracell ne da desteptarea. Dupa ce canta ca disperatu', 10 minute continuu, fara pauz ade respiratie ... nu mai adormi la loc !

Il mai avem pe Tzipila, o vrabie care canta scurt si foarte tare. Sta pe gard si incepe " tzip-tzip, am sosit ! " . Pauza de efect ( adica ies eu la geam, sa-i dau mancare ). Tzip-tzip, nu m-ai auzit ?  Asa o tine jumatate de zi, pana cand ma dispera si ii dau mancare, numai sa taca !

Mai vine si un vrabioi viu colorat, care zboara la nivelul geamului de sus : sta in aer ca un elicopter, pana il vad ! E imposibil sa nu vezi ceva care se batzaie la nivelul ochilor. Si totusi, s-a intamplat sa nu-l vad, cand citeam ceva. Mititelu' s-a izbit de geam de cateva ori, ca sa-mi atraga atentia.
 Prima oara am crezut ca a gresit directia, insa cand am vazut ca repeta si a doua, si a treia oara izbitura ... m-am dus urgent si i-am dat de mancare.

Mai vine si Curajosu', un pui e vrabie inconstient, care a invatat sa imite veveritele. Se cocoata pe pervaz in fata mea si asteapta sa-l servesc ! Sta pe pervaz si mananca linistit, exact cum a vazut el ca fac veveritele ...

Pe langa vedetele astea, mai avem un stol de vrabii care nu se deosebesc intre ele, insa dimineata la 6 vin sub geam si ciripesc. Acuma, ca vine pisica, in weekend avem si noi liniste diminetile.
Problema e ca vine si in timpul saptamanii, zi de zi, si este exact ora la care vin veveritele sa primeasca mancare. Adica nu mai vin, ca le-am vazut dand tarcoale si plecand cu coada intre picioare ...  Pisica sta de planton sub geam, intreaga zi, indiferent ca primeste sau nu mancare.

                                                  Ai ceva mancare si pentru mine ?


                                                    Vreau, sigur ca vreau !


                                Nuuuu !  Nu vin mai aproape, ca nu-mi inspiri incredere !


       Degeaba lasi mancarea pe pervaz, ca tot nu vin mai aproape ! O arunci jos, sau astept pana pleci  !


Cu Matza Tampa nu-i de gluma, ca are nervii mai tari decat mine ! Daca o data, a fost in stare sa astepte sub geam cat e ziua de lunga, pana i-am dat mancare seara tarziu ... 
Mi-am invatat lectia, cedez eu : i-am aruncat mancarea sub geam !


                   Next day : iarasi vrei sa vin mai aproape ? Doar stii ca nu-mi place de tine !


                                         Jura-te ca nu o sa ma atingi !  N-am incredere in tine !


                                           Hai ca vin tiptil, da' sunt cu ochii pe tine !


                              E mai sigur sa le dau jos cu labuta, si sa mananc sub geam ...


                             Next day, m-a lasat sa o mangai pe o ureche, insa tot si-a smucit capu' ...

4 comments:

  1. vaaai, pai animalele astea au agentie de stiri??? de unde au aflat toate ca la tine e cantina? si vezi ca matza da si ea ceva la schimb - paza si protectie, nu? e frumusica, dar nu pare prea sanatoasa la cap :)))

    ReplyDelete
  2. S-a dus vestea in cartier, de au aflat toate animalele ! Probabil se spioneaza una pe alta, vin dupamiros, n-am idee ...
    Intr-adevar, matza e cam tampa, usor retardata ... se comporta de parca ar fi continuu sedata .

    ReplyDelete
  3. Hei, pisica asta are ceva special (o fi atitudinea). Apropo, ai idee de unde vine, de prin vecini sau de pe strada?

    Bag de seama ca in ciuda stangaciei cu care a pornit primul contact cu pisica, se va transforma intr-o relatie ok si n-o sa mai scapi de ea deloc. :)

    ReplyDelete
  4. Aici nu exista animale de companie vagaboande, ca sunt eutanasiate ( inclusiv cele din adaposturile de animale, daca in cateva zile nu le gasesc stapani ). Cel mai probabil este ca e vreunui vecin din bloc.
    In fiecare dimineata vine sub geam, si apoi de cateva ori pe zi ... doarme sub geam in boschetele ala. Uneori nu am ce sa-i dau sa manance, da' ea nu se supara si continua sa vina .

    ReplyDelete