start counter

Tuesday, March 27

Bufnita ofticoasa

Am primit un plic de la Toronto Wildlife Centre ( spitalul pentru maimutei, la care am dus un porumbel ranit, mai demult ). Scrisoarea face toti banii ...

 Avea si un pui de bufnita ofticata ca i-au facut baie ...

 Scrisoarea avea si timbru ...

8 comments:

  1. Ne place bufnita de pe plic, si ratonii de pe timbru, dar ce face porumbelul?

    ReplyDelete
  2. Subscriu ^^
    Ce era in plic? :)

    ReplyDelete
  3. Se vede cât de departe au ajuns canadienii cu respectul pentru natură şi viaţa sălbatică. Totuşi, nu cred că bufniţa ar fi ofticată. Este plouată şi nedumerită...

    ReplyDelete
  4. Porumblelul s-a facut bine demult ( doar o aripa scrantita )si l-au eliberat. Da' nu asta voiau, ci donatii ...

    In plic era os crisoare in care imi explicau cum nu au bani sa salveze toti puii de animale care vor avea nevoie in primavara asta, si sa le donez bani.
    Pusesera si o foaie plina cu poze cu pui de veverita, marmota, porc spinos, iepurasi, ratuste, etc : toti erau hraniti cu pipeta ...

    Ifim : atata vreme cat canadienii omoara in adaposturi cainii si pisicile nerevendicate in 2 saptamani, pe mine nu m-au convins de respectul lor.
    Si chiar daca nu le-ar omori, atat timp cat ucid animele ca sa le manance, si cat sunt pline magazinele - restaurantele lor cu carne, pe mine nu m-au convins nici negru sub unghie de " respectul" lor pentru animale.

    ReplyDelete
  5. OK! Pentru a nu ştiu câta oară constat că aparenţele înşeală! Îţi mulţumesc pentru aceste informaţii care-mi schimbă total modul de a-i percepe.

    ReplyDelete
  6. De ce dracu' nu exista un control al ratei de reproductie pentru animalele domestice/de companie, daca "au o problema" cu cele pierdute/abandonate/nerevendicate?!

    Opinia publica din Canada nu face presiuni in acest sens?! Pana la urma, animalele de companie sunt membri de rang inferior ai societatii umane - trebuie sa fie inregistrati si tratati ca atare, ca si copiii de pilda, sau bolnavii de Alzheimer! Mi se pare pur si simplu inuman sa nu stim de unde provine un animal si care este istoria lui, sa spunem ca e "nerevendicat", etc!

    ReplyDelete
  7. Pentru ca pur si simplu nu le pasa. Opinia publica protesteaza, ba au facut si manifestari de strada : caini latra, ursul trece.

    In general, animalele de casa din Canada, provin de la crescatori ( e un adevarat scandal cu conditiile in care sunt tratate animale in aceste case ) : sunt tinute zeci de animale intr-o camera si se imperecheaza intre ei. Rezultatul este ca se nasc cu diabilitati ( dar sunt eutanasiati ), iar cei care traiesc sunt vanduti in pet-shopuri si oricum sunt bolnaviciosi. Multi nici nu mai au instinctele ok ( pisicile si-au pierdut instinctele de vantori ). Si tot asa.

    ReplyDelete
  8. in dec 2010 am gasit un porumb vai de capul lui pe strada. evident ca nu am avut nici habar unde sa-l duc, si in lipsa de idei mai bune, l-am dus in casa. intr-un apartament cu 4 pisici!!!!! noroc ca am un spare room si l-am inchis acolo, povestea e lunga, dar pana la urma Johnny s-a facut bine. (Johnny l-am botezat) . Acu e 2012 sept si inca vine la masa, la cantina porumbilor, (cantina stresata din cauza cantinei pisicilor). vine, si si-a adus toti prietenii(vreo 30 +), toata gasca de porumbi ce sedeau pe streasina la pharmaprix, (streasina deaia clasica, cu multe cuiburi si tzepi din aia scarbosi pusi de magazin, sa raneasca porumbii). Acum am 2 pisici amarate, niste frumuseti, pisici de afara zic. in casa nu mai e loc de pisici, si sunt si salbaticute, desi deja pun mana pe ele. pe la iarna le voi face o cusca cu 2 camere din scart cu usa de felii de plastic , sper sa fie ok.

    btw....i love your blog. nu intru zilnic , dar cand intru recuperez si-l citesc ca pe o carte.

    ReplyDelete