start counter

Monday, March 22

Galma

Ratonul Galma e un geniu al ratonilor. El e Galma, mai nou a aparut cu un smoc de blana lipsa : pielea e groasa si tabacita ...



Inca nu apucasem sa-i pun vasul cu apa, ca deja mititelu' era la streasina, astepta sa picure... Nu picura nimic, dar el incerca : a si verificat cu labuta, daca e vreo urma de apa pe acolo ...


Cand i-am pus vasul cu apa, a facut o chestie geniala : s-a spalat pe labute, exact ca un om. Apoi si-a dat cu apa pe blana de pe fata si in final, a luat o bobita, a inmuiat-o in vasul cu apacateva secunde, dupa care a scos-o cu labutele si a mancat-o. La fel si-a inmuiat si urmatoarele bobite : s-a prins el ca le poate crantani mai usor ...  N-am idee cum s-a prins sa faca asta ! 


Mai nou, si-a varat in cap ideea ca el e stapanul absolut al geamului, si nu lasa pe nimeni sa se apropie. Patruleaza prin fata, maraie si musca pe oricare alt raton se incumeta sa vina sub geam ! Dupa care, se refugiaza pe scara de incendiu, de unde supravegheaza teritoriul : totul e doar al lui !
Galma era intr-o parte, si doi ratoni voiau sa se apropie din partea opusa : scandalul era gata ... erau pe punctul de a se arunca unul peste celalta, cand am gasit solutia salvatoare ... Am aruncat cu bobite peste tot !
Cine mai avea chef de lupta, cand avea mancarea sub nas ? Au mancat cu totii in pace ...

No comments:

Post a Comment