start counter

Wednesday, August 15

News - up date

News de la Cantina Animalelor : avem poze cu sconcsuletul !


--- Ratonu Mofturosu' s-a facut ditamai dihania si nu a mai permis nici unui alt raton sa intre pe proprietatea lui ( adica sub geamul cu mincare ). Ratonita cu cei 5 pui, a trebuit sa-si mute traseul pe care cautau mincare .

--- Mofturosu' si-a gasit nasu', cu 2 pui de sconcs ! Mititeii l-au pus pe fuga, si acum ei sunt stapinii pasnici ai teritoriului. In fiecare seara la ora 9 fix, un sconcs micut vine sub geam si maninca bobite. E pui din anul asta si e cam derutat-speriat ... sta continuu cu coada ridicata, semn ca e pregatit de atac.
   Asa ca, nici eu n-am indraznit sa-l deranjez cu blitzul, ca mititelu' e adevarata bomba chimica ...  Stau si il privesc prin geam cum maninca, bea apa si apoi se plimba prin zona, cu mers de domnisoara.  Dupa el, la vreo jumatate de ora, apare sconcsuletul nr. 2 . De unde stiu ca-i altul ? Pentru ca are coada aproape alba ! Sconcsul nr 1 are doar un smoc alb in coada.


                                            Mititelu' se bucura ca si-a gasit bobite in boschetel :


Cind am inceput sa-i fac poze, si-a ridicat coada : asta e avertisment, ca daca il deranjez, va stropi ! Sconcsii aunt celemai relaxate animale care le-am vazut vreodata : nici macar nu se sinchisesc sa se uite la tine, sau sa fie atente imprejurul lor, ca poate apare vreun dusman ! N-au nici un stres mititeii ! Nici macar o singura data, nu s-a uitat in sus la geam, sa vada cine face zgomotul care il deranjeaza !
   E suficient ca si-a ridicat coada, iar el stie foarte bine asta ...


--- Intr-o zi, am primit donatie de 2 carnati roz, mari si grasi. Pe care i-am taiat in jumatate pe lung, si i-am lasat pe pervaz pentru ratoni ( sconcsii nu se urca pe pervaz si nici nu cauta acolo ). Noaptea pe la 3, ne trezeste din somn, un zgomot ciudat si ritmic : clef-clef ...  Si se auzea foarte tare...
   Ne ducem la geam sa vedem ce se intimpla, si vedem un raton mititel, ridicat in doua labute pe geam : proptise cirnatul in mijlocul geamului, il tinea bine cu labutele si ... minca ! Clefaia ! Da' clefaia atit de tare, cum n-am auzit in viata noastra ! Facea mititelu', un zgomot incredibil !
Asta e pui din anul asta, din gasca celor 5 , pe care iia ducea Fetita la geam. Din pacate, n-am putut sa-i fac poza, ca s-a speriat de mine, si-a luat cirnatul in gura si a fugit . E prima oara cind vad un raton suficient de inteligent, incit sa isi care mincarea in gura. Pina la el, absolut toti ratonii, cind se speriau, fugeau, fara sa isi ia mincarea cu ei.
   E limpede ca Mister Clef e foarte inteligent. Doar ca e cam fara bune maniere ....

2 comments:

 1. Din cauza "cozii ridicate ca avertisment" de catre eroul fotografiilor ... probabil ca si privitorii au retineri in a-l deranja cu parerile lor ...

  Iar , de la distanta asigurata de internet , nu cred ca ar avea succes ... si nici nu este intr-o pozitie care sa ne puna in pericol nasurile ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eu as vrea sa ma imprietenesc cu sconcsuletu', insa nu ma invredniceste nici macar cu o privire ! Sa-l deranjez ... ma tem ! Daca mititelu' stropeste, va trebui sa ma mut si nu-mi convine ...

   Delete