start counter

Wednesday, June 5

Padurea cu pasarele

In parc a venit primavara cu trei frunze. Parcurile sunt niste hectare de padure, de fapt ...Si mergem sa cautam pasarele, pe linga copacul cu ciuperci Turkey TailInainte sa gasim pasarelele, am auzit un huruit mare,  juram ca baietii taie copaci cu drujba, insa nici urma de drujba ! Si am cautat si am cautat, pina m-am dumirit : era sezonul de imperechere al broastelor si alea faceau ca drujba de rasuna padurea !Era plin de broaste, circulau in voie cu sutele prin iarba !El e Broscaru', iesise la vinatoare de broaste ziua in amiaza mare ( ratonii sunt animale nocturne ):Exista un loc in padure in care sunt montate casute de hranit pasarele :Mititelu' fura bobite si le ascundea intr-o gaurica din copac.Veverita rosie zburatacea pasarelele ca sa ramina ea stapina pe casuta cu mincare :


--


Mititelu' e un cardinal mascul, se gindea de la cativa pasi distanta daca sa se apropie sau nu :Mai greu de prins in poza, ca se misca incontinuu :Pina la urma si-a luat inima in dinti si s-a dus la cutiuta cu mincare :Mai e loc si pentru mine ?Nu mai e nici o casuta libera ? Las' ca maninc  de pe jos !                                                           Asta e Cardinalul femela :

Nu stiu cine este, insa a venit si el la ptrecere :Aveti loc si pentru mine, sau ca ciocanesc parbrizul ?                                                Hmm, stiam eu ca se poate !Ciocanitoarea fura si ea bobite si le ascundea fin in aceeasi gaura in care Mititelu' isi ascunsese grauntele. Pare c era ascunzatoarea universala.                                          Cei cu pata rosie pe cap sunt masculi :

                                                     Mincare, miroase a mincare ? Yeees, stiam eu ca nu m-am trezit degeaba din somn !Ratonu' a golit cutiutele si s-a apucat de adulmecat pe jos, pote-poate mai prinde ceva :                                 Si-a luat ultimul biscuite si a plecat, ca era chior de somn :Acum ca a plecat dusmanu', festinul poate continua :Ma primiti si pe mine la festin ?Mai erau inca doi Chipmuncks si un Blue Jay ( pasarea albastra ) :

Chipmuncksii nu mincau, ci aspirau grauntele si le deozitau in obrajori :Aici se vede mai bine cum seumflase cu graunte. Dupa care fugea in gaurile lui din pamint sa descarce grauntele si mai venea o tura :Si eu ? Vin si eu ?                                                                    Dove :Blue Jay si Cardinal :Venisera si vreo trei veverite negre :

Pe cind se ospatau mai bine, a venit un caine ara lesa si le-a mincat grauntele ! Graunte !Punem alte graunte si asteptam sa vina Blue Jay-ul.Sunt foarte fricosi si vin in pereche : unul sta de paza in copaci in timp ce celalat maninca si apoi fac schimb.A venit un pasarel care nu stiu cine este :

La sfirsit ne jucam cu bondarelu'A stat cuminte pe batCind l-am asezat pe papadie, a inceput sa manince polen :Salutam ratele si plecam acasa :

3 comments:

  1. Wow! Ce faine-s toate! Dar cel albastru e cel mai cel!

    ReplyDelete
  2. Si n-ai mai scris din 2015??? Asa de multa vreme a trecut??? De ce, unde ai fost?

    ReplyDelete
  3. Tot aici am fost, da' cu o lene mare. Animalutele fac cam tot aceleasi chestii, mai greu cu gasitul a ceva interesant daca nu stai in casa cu ele, ci doar vin in trecere.

    ReplyDelete