start counter

Monday, July 1

Baltimore Oriole

Oriole e un pasarel foarte portocaliu cu pene negre. Niciodata nu l-am vazut sa vina la casutele cu mincare, ci raminea mereu in virfurile celor mai inalti copaci:Aici facea baie de soare la pene :---

--

---

Dusmanul lor e Blue Jay, care le maninca ouale din cuib :Blue Jay-ul, pe cit e de frumos, pe atit e de rau, ca maninca si pui de vrabuite si Oriols daca reuseste sa le prinda. Mereu vedem Oriols care ii zburatacesc pe Blue Jay prin pomi.Cearta conjugala : femela de Cardinal e pasarea cenusie si incruntata :Am pus alune in coaja, ca alea le manincatoata lumea, fara discriminare. Marmora minca alunele, iar chipmunck-ul Liniuta mergea tiptil pe la spatele ei si le fura, una cite una. Aici si le indesa in gura ...... si fugea cu aluna la cuib, sa o puna bine pentru iarna. Marmota nu s-a prins ! Un indian venise si el la spectacol, zicea ca el e prieten vechi de-al locului, si vine in fiecare zi sa se joace cu maimuteii si ca marmotele sunt innebunite dupa alune si banane si ca vin sa ii hranesti din mina doar atunci cind nu e zgomot, ca se tem de zgomote. Din nefericire, parcul era plin cu babuini urlatori, cu biciclete si gratare, boraci care rageau de parca ii belea cineva si presara sare deasupra. Nici o sansa sa ii hranim din mina.Veveritele aveau purici :A venit veverita rosie adulmecind alunele :A reusit cumva sa gaseasca o aluna, ca deja erau pe terminate :Mai sunt ? Unde mai sunt alune ?Liniuta cauta si el alunele, da' pina la urma s-a multumit sa aspire graunte :Bine, hai ca maninc si eu niste graunte, daca altceva nu mai este !Mititelu' s-a dovedit a fi baietel! Veveritele rosii sunt putin mai mari decit chipmuncks, dar mai mici decit veveritele normale. Niste bijuterii in miniatura .Si apoi, mititelu' a decoperit o bucata de mamaliga pe care nimeni nu voia sa o manince. Toti s-au uitat la ea, s-au invirtit in jurul ei curiosi, dar au plecat scirbiti. Cih !Mamaliga asta o fi de mincare oare ?Ia sa vedem ce-i cu ea !De buna, e buna, da' e uriasa, ca am scapat-o din brate !Sa vedem cum fac sa o duc pina la cuib !

Mai mult a rostogolit bucata aia de mamaliga decit a carat-o in gura, dar s-a descurcat pina la final ! a plecat si dus a fost.Intre timp, a venit o ciocanitoare la casute :

Si un pasarel mic si albastru :--

Si Liniuta minca din cutiuta :Era mai mare painea decit el :--


No comments:

Post a Comment