start counter

Saturday, November 7

Uniunea veveritelor

Doua zile s-a chinuit Nebunelu' sa demonstreze Mucezilor ca e stapanul teritoriului, ca alunele din geam sunt doar ale lui, si nimeni nu are voie sa se atinga de ele !
   In replica, Mucezii au dat navala in gem : 3 Mucezi nascuti anul trecut, si inca 3 din vara asta ... Nebunelu' era depasit de situatie ! Era disperat, ii alerga prin fata geamului, si ii silea sa se refugieze in parcare si ii supraveghea atent de pe gard, in timp ce manca...alune !

Nu prea avea el spor, ca Mucezii dadeau navala din nou in spatiul interzis, de sub geam... si trebuiau din nou alergati de Nebunel !


Erau ei speriati de Nebunel, insa tentatia alunelor era mai mare, asa ca riscau si castigau ...


Sareau la geam imediat ce prindeau momentul, spre furia Nabunelului : chitaia ca un soarece si latra la Mucezi !


La un moment dat, un Muced manca pe pervaz, si Nebunelu' a sarit langa el, a incercat sa-l "supuna" : i-a pus labutele pe cap, si incerca sa-i aplece capul pe pervaz. Surpriza a fost ca Mucedul n-a parut deloc impresionat de autoritatea Nebunelului si ... l-a luat la palme ; multe si repezi ! Pana cand am tipat la ei sa-i despart !


Desi avea autoritatea sifonata rau, Nebunelu' nu a renuntat, si a continuat sa-i alerge pe ceilalti Mucezi . Si dintr-o data am vazut cum toate veveritele alearga coordonat, in aceeasi directie, ca la maraton ! Nu se mai certau, nu se mai muscau, ci alergau spre scara de incendiu. La cateva secunde, m-a lamurit : spre geamul meu, se indrepta alene, pisica ruseasca !


In toata agitatia creata, singura nedumerita si confuza, era ... pisica ! Se oprise si cugeta : ce se intampla, si cu ce a garesit ea ?  Unul din Mucezi a alergat in parcare si s-a catarat rapid pe stalp. De acolo, urmarea atent pisica si dadea semnele celorlalte veverite : chitaia panicat, ca un soarece ! Punctul de observatie era perfect : avea vedere panoramica....


Paralel cu stalpul, era scara de incendiu, pe care au urcat toate celelalte veverite. Si n-au urcat bezmetic, ci organizat : toti Mucezii puisori au urcat pana pe acoperis, iar trei veverite s-au postat pe scara, in puncte diferite, si supravegheau pisica ! Pe treapta cea mai de jos, era postat Nebunelu;, ca doar el e liderul si isi asume raspunderea, coordoneaza actiunea ...
Mijlocul scarii :


Capatul de sus al scarii, langa acoperis :


Si doua posturi de observatie, pe scara :


Odata pisica plecata din zona, primul care a dat semnalul de eliberare, a fost Mucedul de pe stalp, ca avand vederea panoramica, putea urmari pisica pana in strada. Tot el a fost primul care a venit la geam sa-si ia alune : merita cu prisosinta !


Doar ca Nebunelu n-a apreciat prea multa vreme ...a inceput din nou alergatura si scandalul pe alune !

1 comment:

  1. Asta e una dintre cele mai reusite povesti:)))

    ReplyDelete