start counter

Sunday, December 13

Veverite inghetate

Pe timpul iernii, traim in congelator : in timpul anului, traim in frigider. Acum e congelator, si veveritele s-au adaptat care cum a putut. Mai intai, nu se mai joaca prin fata geamului, ci vin doar o singura data pe zi sa manance: repede, repede ca e frig !
   Peticel, caruia i-a mai crescut din blanita, s-a orientat cel mai bine. La inceput, s-a multumit sa manance de pe pervaz :


Dupa care a descoperit caloriferul, si chiar langa el, punga cu alune. Drept pentru care a sarit in casa, a stat cuminte la caldurica si a facut sita punga cu alune. L-am lasat sa-si faca de cap, ca era cuminte si nu s-a urcat pe pereti . Plus ca e in convalescenta si trebuie sa se hraneasca bine, ca sa-i creasca blanita, sa poata supravietui 6 luni in congelator.





Nebunelu' s-a limitat la a manca de pe pervaz ( cand ii dau voie sare pe pervazul interior, si ii este mai cald ) si isi tine de cald ....cu coada !



Se crede stapanul absolut al casei : nu lasa nici o alta veverita sa se apropie de pervaz, cat el se afla in zona. Daca vreun Muced incearca totusi sa sara pe pervaz, incepe scandalul, tipete, muscaturi si paruiala. Si de regula, sar in casa si se alearga pe pereti si pe jaluzele. Asa ca stau de paza, cand apare Nebunelu' ...
 Stau la geam si veveritelor de jos, le arunc alune, pe deasupra Nebunelului : care prostesteaza de fiecare data si maraie . Daca incerc sa iau o aluna de pe geam, se irita si mai tare, sare pe mana mea cu amandoua labute isi clantaneste dintii , asa, de avertisment : cum indraznesc sa ma ating de alunele lui ? Daca vede ca ii pun alune pe geam, se face ca nu vede ..... dar ma lasa sa-i mangai coada...

Da, si nu se multumeste doar ca protesteaza vehement de fiecare data cand arunc o aluna si veveritelor de sub geam : cand considera el ca situatia devine insuportabila, sare jos, le trage o labuta peste cap celorlalte veverite, vinovate ca manaca alunele lui, si apoi aduna el toate alunele de jos ! Isi indeasa cu labutele 3-4 alune in gura, sare din nou pe pervaz, unde le mancaa si supravegheaza concurenta cu maraituri : totul i se cuvine numai lui !


 

No comments:

Post a Comment