start counter

Monday, October 4

Razboi

Saptamana trecuta a fost razboi mare intre ratoni. S-au intalnit generatiile vechi cu cele noi, in parcare si si-au impartit teritoriul.
Au urlat, s-au alergat prin toata parcarea, s-au muscat si s-au dat de-a berbeleacul. Omul meu venea spre casa, si i-a auzit din capatul strazii ! Dupa care, i-a vazut cum se alergau pe strada si pe dupa case. Un raton se catarase intr-un pom, si altul ii ranjea nervos, asteptandu-l la radacina ....

Dupa care, doua zile, n-am vazut picior de raton ! Mancarea ramanea neatinsa !
Dupa care, l-am vazut pe Ascutila, venind in 3 labute ... Mai topaia, mai se tara, cu chiu cu vai a ajuns sub geam sa manace . Isi tinea piciorusul din spate tot timpul ridicat, si m-am speriat ca il are rupt.


Nu, nu era rupt, ca l-am vazut a doua zi cand se scarpina cu el .

                                   Are doar doua rani deschise pe labuta.

Insa, daca manaca, e spre bine, zic eu . Bietul de elo, nu mai poate sa-si caute de mancare singur, ca abia umbla, daramite sa se mai catere si sa scormoneasca dupa mancare ! Ii pun mancare jos la geam, apa, si ii fac proviziisa-i ajunga toata noaptea, ca el face ture si vine tot mereu. In mod curios, ceilalti ratoni n-au mai aparut, desi a trecut o saptamana !
  Tot e bine, ca macar nu il bat pe asta mic ( ca l-ar vedea ranit si l-ar ataca ) si nu-i manaca nimeni bobitele. Eu astept sa se faca bine, inainte de a intra in hibernare, ca oricum e slab si amarat .

4 comments:

  1. Mai, sa fie! Uite la ei ce razboie in regula, cu raniti si dati disparuti. Ne asteptam sa se razboiasca clanuri diferite, dar nu generatii diferite. Desi auzisem noi de razboiul dintre generatii. Dar nu de ratoni ;)

    ReplyDelete
  2. Ratonii sunt foarte rai, asa cum par ei de simpatici...
    Pana si puii, cand veveau cu mama lor la geam, o maraiau si sareau sa o muste, ca sa nu mai manance : sa le ajunga totul lor ( desi inca ii alapta ) !

    ReplyDelete
  3. Veve, eu te rog să ai grijă de Ascuţilă să se facă bine. Data trecută când te-am vizitat, am râs de ratoni pentru cum arată. Dar nu ştiam că-s aşa războinici.

    ReplyDelete
  4. Ratonii sunt animale carnivore : vaneaza, pescuiesc si se spala pe labute exact ca oamenii( nu glumesc ).
    Desi arata ei ca niste mutunache haiosi, sunt rai. Au o dantura foarte puterinica : aveam agatata de sfoara de la jaluzele, manerul de lemn, cat o nuca rotunda. Lemn masiv. A venit un raton, inca pui, s-a jucat cu biluta aia si a crezut ca-i de mancare. Dupa ce a clefait-o de doua ori in dinti, a scuipat-o aschii !

    ReplyDelete