start counter

Friday, August 26

Vesti proaste !

Vestea proasta este ca mi-au furat ratonii ! L-au luat si pe Prietenosu' si pe ma'sa ! N-au venit la geam de 5 zile, si ii asteptam cu o cutie cu oase si alte bunatati in frigider ...
Cine stie in podul casei carui canadian, au rupt acoperisul, au ros peretii si au facut alte rautati ! Daca ratonii n-ar fi atat de rai, tare bine le-ar fi si lor ...
   Acuma n-am ratoni deloc. Las peste noapte mancare , si pun miroase pe pervaz, poate- poate se prinde vreunul sa urce la geam, sa ne imprietenim. Momentan.... nimic. Mancarea dispare pana dimineata : cineva trece pe sub geam, insa nu-mi bate la geam, ca nu-i de-al casei. Mananca ce gaseste si pleaca.

Cealalta veste proasta e ca mai am doar doua veverite ( pui din vara asta ) : speriate si cam tampitele. Nici una din ele nu vrea sa manance alune ( nici crude, nici prajite ) ! Nu vor nici paine, nici biscuiti. Accepta doar nuci ( si sunt infiorator de scumpe aici in Rai ), ghinda ( da' nu mai am de anul trecut ) sau ciocolata ( de asta primesc )...
    Aveti vreo idee cum as putea invata veveritele sa ... manance alune ? n-am decat o poza cu una din ele, cu coada ciuntita, ca sunt speriate si nu stau la poza...

13 comments:

  1. Of, ce rău îmi pare! te rog să ne ţii la curent, deşi nu prea cred că se mai întoarce Şeful sau Prietenosu, dar poate îmblânzeşti alţii...

    ReplyDelete
  2. Ratonii sunt luati si dusi departe, prin parcuri, ravine ( sunt prin tot orasul ). Nu cred ca se mai intorc... nimeni nu s-a mai intors ( sper ca nu i-a prins cineva sa-i omoare ) !

    Incerc sa imblanzesc alti ratoni : aseara era unul mare sub geam, manca oase. Cand a simtit miscare la geam ( nici n-am apucat sa-l deschid ), a fugit asa repede dupa coltul cladirii, ca n-am apucat nici sa-l vad bine !

    ReplyDelete
  3. Povestirile tale despre Prietenosu mi-au adus multa incantare . Eu sper ca ei , toti ratoneii tai care au disparut sunt bine si zburda undeva in libertate departe de zone locuite. Cred ca daca vei afla despre ei , locul in care dispar si cum, ne vei spune si noua si eventual vei duce oase , miroase si bobite in ”parcul ratonilor” pentru oricare va dori sa se prezinte la ospat. Sa stiki ca si eu duc in fiecare seara cate o punguta plina cu bobite pentru cainii strazii si le las undeva langa un gard care delimiteaza zona de santier. Orice caine o veni si o fi infometat sa aiba o sansa din partea mea.In fiecare seara dispar bobitele, eu nu am vazut cine le mananca, dar intr-o seara numai trecand prin zone m-am trezit cu doi caini mari dand din coada si țopăind pe langa mine si am presupus ca au simtit mirosul bobitelor si ei m-au recunoscut si s-au bucurat sa ma vada, mai ales ca se apropia obisnuita ora a mesei :).

    ReplyDelete
  4. OHHHHHH NUUUUUUUU(((: Intotdeauna dupa o zi obositoare relaxarea si bucuria mea era sa ma uit la animalutele tale, ratoneii cei simpatici cu dialogurile tale incredibil de haioase care li se potriveau ca o manusa. Daca eu ma vait asa imi dau seama ce este in sufletul tau acum dar si amaratii de ratonei care sigur iti duc dorul(: Te rog sa te interesezi daca poti sa vezi ce s a intamplat cu ei. M am atasat asa mult de toti ca parca mi au furat copii:)
    Te pup si sper din toata inima sa auzi vesti bune.
    Diana,

    ReplyDelete
  5. Nu plangeti, ca nu plec de aici ! Cantina animalelor ramane deschisa in fiecare zi ... o sa-mi fac alti prieteni. Si evident... vi-i arat si voua !

    ReplyDelete
  6. Am avut o veverita (cred ca era baietel), in garajul de la bloc, acu vreo 2 ani. Tare speriat, nu stiu cum a ajuns acolo, cert e ca nu mai putea iesi. Garajul era pe 3 nivele si nu nimerea iesirea. I-am pus fistic (ii placeau), afine (bleah) si mere taiate felii (doar miezul era bun, nu si coaja). Pina la urma l-am capturat si mutat in parc. Si-o fi gasit si o iubita intre timp.

    ReplyDelete
  7. Eu am reusit sa conving una din veverite sa manance alune : intai i-am dat ciocolata, apoi ciocolata cu alune, si la final .. alune !
    Cu cealalta veverita, nu mi-a mers...

    ReplyDelete
  8. Astazi știre pe ro.yahoo.com : http://www.descopera.ro/dnews/8668292-suedia-invadata-de-carnivore-salbatice
    Cum am vazut știrea si am citit-o, mi s-a făcut un door de Prietenosu! Carnivor sălbatic?! :(

    ReplyDelete
  9. Vai ce grozavi sunt ! !
    Mi-e dor si mie de ei ! Abia asteptam sa vina seara si sa vina maimuteii sa ne jucam ! Momentan vine cineva seara sub geam, insa n-am reusit sa-i vad : va trebui sa stau la panda ... insa asta imi ia ore !

    ReplyDelete
  10. Mi-e dor si mie, dar nici o noutate. Cineva totusi trece pe sub geam, noaptea tarziu de tot, ca dispare mancarea lasata de mine.
    Doar doua veverite vin, care isi iau alunele si fug speriate. Una din ele a inceput sa-mi bata in geam, cand e inchis si nu o vad.
    Oricum, voi lipsi de acasa saptamana viitoare ... cantina animalelor va fi inchisa temporar. Sa vedem ce clienti voi avea, dupa ce ma intorc acasa...

    ReplyDelete
  11. auzi tzipi, daca vrei iti aduc eu 2-3, ca nu stiu cum sa scpa de ei, daca ai vreo reteta miraculoasa da-mi-o si mie... mi-au mancat toti strugurii de pe terasa... dar asta nu ar fi nici o problema, dar nemernicele sug miezu si arunca cojile pe jos, zilnic am de maturat terasa de coji. or fi ei simpatici dar nu atunci cand imi dau de munca. si noi ne enervam pe capitalisti, aia macar se fac ca ne platesc. ce as vrea si eu niste vesti asa proaste

    ReplyDelete