start counter

Thursday, December 3

Sex !

 Ma trezesc dis-de-dimineata sa zic " Hi !" soarelui, da' tzeapa ! Doar o perdea groasa de nori si lumina care rasare in fiecare dimineata  ... de la  sud !


 Ma uit sub geam dupa veverite... iarasi tzeapa ! Nici picior de veverita ! In schimb, venisera baietii sa toaleteze pomii, ca le crescusera crengile si aproape atingeau ferestrele blocului. Pff, si daca taie si cuiburile mititeilor ?


 N-au taiat nici un cuib ca au fost baieti buni, insa cuibul veveritelor argintii a fost ... luat de vint ! Aici e povestea cuibului de care ziceam http://veveandcompany.blogspot.com/2020/11/some-news.html

 Deja incepusera sa cada crengutele din cuib, ca nu erau constructorii foarte profesionisti. La un moment dat a batut vintul atit de tare ca a cutremurat pamintul, iar seismografele din Toronto de pe Leslie street au inregistrat miscarea . A aparut in presa https://www.blogto.com/city/2020/11/toronto-wind-storm-construction-debris/

 Atunci a zburat si cuibul veveritelor, da' sper ca fara veverite !



 A ramas cuibul din pomul din stinga, un care locuieste un veveritoi argintiu. 


 Veveritoiul e smecher, ca si-a captusit cuibul cu pungi. Singura problema e ca i le-a zburat vintul, da' macar i-a ramas cuibul, ca e bine proptit in pom !

 

Apoi a inceput sa ninga... Graurii au venit si stateau ca globurile in bradul de Craciun, stateau in ninsoare, rezistau eroic ! De ce ? Pentru ca prajeam peste si ori de cite ori astia simt miros de prajeala,  sa primeasca placinta din aia din resturi si firmuituri, cum le gatesc eu.

 


 Cind simt ca vine miros de mincare  de la geamul meu, ei cred ca gatesc pentru ei, asa ca vin si astepta rabdatori pina primesc. Stateau in frig si ninsoare si din cind in cind ateriza cite unul pe pervaz sa verifice daca e gata mincarea. Daca nu e gata, se ducea din nou in pom si asteptau cu totii.

 


 Au mincat graurii, a venit si noaptea, insa ninsoarea tot nu se oprea ...

 


 ...............................................................

 


 A doua zi de dimineata asa arata cuibul veveritoiului argintiu, ala caruia i-a zburat punga :

 


 Veveritoiul era in cuib, ca l-am vazut cind s-a dat jos sa isi dezgroape mincarea :


 Zapada s-a topit repede si a venit veverita harnica ce s-a apucat sa reconstruiasca cuibul ala in care s-a culcat ratonul anul trecut si l-a distrus.


                         Aici muncea din greu la cuib :

 


 La citeva zile dupa ce si-a terminat cuibul, am vazut-o ca s-a dus in pomul in care veveritoiul argintiu isi are cuibul. Statea si astepta.

 


 Apoi a venit veveritoiul si s-a pregatit, si-a facut toaleta ...

 


 Si apoi o incilcela de veverite ...


 ... si sex ! Pina sa apuc sa apas butonul pentru urmatoarea poza, s-a si terminat ! O partida de sex la veverite dureaza sub 1 minut.

                                         O scurta pauza ...

 


                                      Hei, veveritoiule, mai vrei o data ?

 


                                                 Nope !


 In decembrie incepe sezonul de imperechere al veveritelor. Cit e iarna de lunga si de grea, veveritele isi tin puii in cuib si ii alapteaza, incit primavara cind se mai topeste zapada, pe la sfirsitul lui mai, asa, ies si ei din cuiburi si sunt mari aproape cit veveritele adulte. Iar prin iunie urmeaza al doilea sezon de imperechere si alta tura de pui. Ramine un mister cum supravietuiesc puii afara in frig la -20 / -30 C cu vint din ala de ma ia de pe picioare pe mine, de anunta la stiri ca din cauza vintului frigul se simte ca la -30 / - 40 C.

Veveritele sunt destul de promiscue, in termeni umani vorbind ... Cind incepe sa aiba sex, veverita are parte de in jur de  22 de partide pe zi cu parteneri diferiti. Cind stateam in cealalta chirie am vazut o haita de veveritoi in parcare, ce faceau sex cu o singura veverita, pe rind ! Si n-am avut aparat foto care bata cu zoom pina acolo. Era orgie in toata regula, tipau, sareau si se alergau prin toata parcarea.

Acuma saraca veverita n-avea decit un vevritoi, si ala extenuat ca cine stie cite partide de sex 'or fi avut inainte sa ii vad eu ! Si daca a vazut ca nu mai e loc, veverita a plecat prin pomi ...

 

 

... inapoi acasa ! Statea pe creanga si plesnea din coada nervi, in timp ce scana veveritele din fata blocului .

 


 Surpriza ! Veveritoiul argintiu si-a revenit si vine tiptil prin pomi, sa-si salveze onoarea de cavaler !

 


 Veverita s-a dus in intimpinare ...


 ......................................

 


                                     Si iarasi sex ! Ultra-rapid !

 


 Veveritoiul si-a facut toaleta after sex ...

Si apoi a intepenit in pom uitindu-se dupa veverita neagra cum alerga pe sub pomi in cautare de parteneri de sex ! Vreo 5 minute a stat in pozitia asta si se  uita ...

 

Dupa o vreme, nu mai stiu cite ore erau, scot capul pe geam sa vad ce mai face veverita infirbintata ! Ce credeti ca facea ? Dormea ! asa cum o vedeti, cu capul bagat in cuib si restul atirnind pe afara. Cred ca venise tiris de la orgie solicitanta, cu cine stie citi veveritoi.... Venise rupta in doua de nu a mai fost in stare nici sa intre cu totul in cuib, ca s-a prabusit de oboseala !

  Da, am verificat-o si nu s-a miscat nici dupa 1 ora ! Era tot in aceeasi pozitie, dormea dusa ...

   De cind ma joc eu cu veveritele pe aici, de vreo 15 ani, n-am vazut nici una sa doarma pe jumatate in cuib si pe jumate' afara !

 


4 comments:

  1. Ce povesti frumoase! Povestea de amor mi-a placut cel mai mult! 😊 Multe am mai aflat despre veverite (si nu numai) pe blogul tau.
    Si eu sper ca vantul a luat doar cuibul, nu si veverite... Uau! Ce vanturi puternice! Brrr!
    Arata superb zona cu ninsoare, in lumina "felinarelor". Imi plac si pozele cu "lumina de la sud" si cu Luna drapata in nori.

    ReplyDelete
  2. Am revenit dupa ce am mai aruncat o privire la postarea despre cuiburi...
    Si eu ma gandesc cum or rezista unele pasari cand frigul e greu... Ma gandesc mai ales la porumbei. In teiul de langa fereastra noastra mai stau, uneori, cate o noapte intreaga, doi gugustiuci - stau unul langa altul, "zburliti" si, uneori, ninge sau ploua pe ei, dar rezista eroic.

    Si pentru ca tot am aruncat un ochi la postarea in cauza mi-am amintit de dragalasul Frankye... Ma gandesc ca ai fi scris daca revenea acasa...

    ReplyDelete
  3. Da, daca revenea Frankye, ziceam ! L-am vazut pe Flower-Power, da' fara catel. Ave aun obicei ca iesea la fumat in fata blocului cu catelul si statea pe bordura la birfa cu trecatorii. Acum e mereu singur. Ma gindeam ca o sa-si ia alt catel, da' nu !

    Lumina de la sud a aparut in luna noiembrie si de atunci in fiecare zi. De ani de zile de cind ma joc eu de-a sungazing, e prima oara cind apare. Noiembrie este luna in care cerul e cel mai rosu, nu stiu de ce. Acum in decembrie e mai greu, ca cerul e mereu acoperit de nori grosi si umezeala, ca mai vedem soarele ( cu scurte intreruperi ),doar la primavara. Traim in frigider, e oribila clima in tara asta si cel mai greu de suportat este lipsa soarelui. Soare de desert daca se poate, please !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interesant fenomenul, dar pare a fi cu "semnul intrebarii" daca nu e un "obicei" aceasta lumina de la sud.
      Cred ca e destul de ciudat sa vezi soarele rar, cand ai trait o parte din viata vazand soarele si iarna.
      Eu iti doresc sa fie macar cateva zile un soare de desert! 😊

      Hm. Probabil ca lui Flower-Power nu-i prea mai pasa de catelus... Sau s-a resemnat. Daca-l tinea doar pentru ca ii aducea bani e putin probabil sa ia altul doar pentru a avea un sufletel langa el - nu se dreseaza usor un caine.

      Delete