start counter

Thursday, December 17

Veverite

                                Iarasi a nins in Torontesti ...


                  ... cu zapada din aia pufoasa si grea de apa ...


Dupa ce se topeste zapada, mergem in Padurea Gheonoaiei sa ne intilnim cu prietenii .


Nici nu am ajuns bine si deja veneau sa ma ia in primire !

 

Veneau adulmecind aroma de alune bune, din alea prajite cu sare multa cum le place lor.


                           Ne-ai adus ? Ce ai in pungi ?


                                Hai sa dam tircoale sa vedem !


                      Hai ce faci, ma lasi sa cotrobai ?


                                              Bineeee !

              Pe unde e intrarea, ca nu stiu cum sa ajung la alune ?


Vezi ce se intimpla daca ascunzi alunele in pungi bagate in alte pungi ! ? Nu pot sa scot nici o aluna !


                              Da-o naibii, mai bine plec !


Hai mai veveritoiule, nu te mai oftica degeaba, ca iti gasesc eu alunele, ia si maninca !


                                      Yammy-yammy !

 

Si-a indesat in gura cite alune au incaput ...


                     Si a plecat sa le ascunda in padure.


Blue-Jays stateau agatati in pomi si supravegheau  ...



S-au uitat ce s-au uitat, pina au considerat ei ca e safe sa coboare dupa graunte ...


Pindeau veveritele, ca stiu ei bine ca unde sunt veverite sunt si alune ...

                Linga veverita neagra sunt alune ! Multeee !


               Cine spioneaza cu atentie, inghite alune pe nemestecate !

              Spioneaza si Cardinalul, da' el e mai timid asa ...


               Pina la urma si-a luat inima in dinti si a coborit si el  !

              

Din pom alt Blue-Jay pindea veverita neagra ...

                Hai maninca mai repede sa vina si rindul meu ! 

                                     In sfirsit, pleaca !


                                   Rindul meu ...

                              Unde, unde ati mai vazut alune ?


Ah, pe linga turturele, ca astea nu maninca decit graunte si intotdeauna numai de pe jos. Niciodata nu se duc la casute, never-ever !


Lasa ca ma duc eu la casute sa zburatacesc pasarelele ...

               ....ca's gravida si imi trebuiesc alunele pentru puiuti..

       Pai si eu  ? Mai ramine ceva si pentru mine ?

In padurea Gheonoaiei toata lumea cauta alune si maninca in ordinea numerelor de pe tricou : primul venit, primul sosit ... Cel mai mare si mai rau maninca tot si dupa ce se satura, daca mai ramin ceva alune, le cedeaza celorlalte animale. Cind esti cel mai mic dintre cei mici, maninci de pe urma ...


Casutele sunt mereu ocupate, iar veveritele nu lasa nimic in urma lor. Maninca tot, iar ce nu pot minca e carat in dinti si  ascuns in padure.


...........................................

Ciocanitoarea asta cica e specie rara, asa mi-a aratat in carte tanti aia care vine sa se intilneasca cu Gheonoaia . Biata de ea pindea de sus din pom, momentul in care vreo casuta raminea fara ocupant si fugea repede sa ia o aluna, apoi se urca in pom si o savura.

Pitigoii cautau pe jos, printre cojile de seminte, poate-poate s-a ratacit vreo aluna ...


Totul a fost bine si frumos, pina in momentul in care au aparut stapinii de caini. Inca nu m-am prins de ce, dar astia au o placere larg afisata din a ne haitui animalele si a ne strica festinul. Apoi se uita la noi si rinjesc incintati ca ne-au sicanat. Nu le faci nimic, nu le zici nimic, dar astia cu cainii cum ma vad cu animale salbatice, cumii si loveste strechea !

     Fata asta a venit cu cainele in lesa linga mine, s-a uitat rinjind in ochii mei in timp ce ii spunea " go to hunt, go to hunt ! ". Si-a dezlegat cainele si l-a asmutit cu insistent pe animalute, care erau pe jos, mincau. Se uita si ridea la mine, asa cum vedeti si in poza. 

I-am pus camera in fata si am anuntat-o ca filmez si ca aici nu e zona off leash, panoul cu anuntul e la doi pasi de noi, sa-si puna cainele in lesa ca ma tem de caini. A inceput sa raga la mine ca nu sunt "entitled" pe zona asta si ca animalele salbatice nu-s proprietatea mea si daca nu-mi convine ca javra ei le vineza, sa sun la politie. Vintaoarea e ilegala in padurea asta, insa stapanii de caini frecvent isi aduc cainii la locul cu casute si isi asmut javrele pe veverite si marmote, just for fun. O fac intentionat si imi rid in nas cu bucurie din aia de psihopat in ochi. Nu e singurul caz, ci mai sunt si niste barbati care isi asmut si ei javrele, mi se intimpla frecvent.

 Parcul e administrat de Primarie, care primarie nu face nimic impotriva jigodiior proprietare de caini, desi au inspectori, desi ar putea apela la polite, etc. Iarna trecuta inchisesera accesul in parc cu masinile si plantasera un politist care patrula in parcarea in care sunt casutele si lua la intrebari pe orice om care se plimba pe jos pe acolo. Acum prcul e deschis, la fel si vinatoarea ilegala.

Animalele au fugit in padure terorizate, iar individa si-a pus cainele in lesa pentru ca m-am apucat eu de tipat sa ma auda toti oamenii din parcare ca ma tem de caini, pune-ti cinele in lesa ! N-a avut incotro, si-a pus cainele in lesa ca atrasesem atentia oamenilor si s-a dus  pe carare in padure.

   

Din cauza asta, desi vin multi oameni si pun mincare la casute, animalele totusi nu s-au imprietenit cu ei, ba chiar se feresc : pentru ca se tem de oameni, ca le agreseaza iar cainii oamenilor le vineaza !

Acum ca ne-a stricat toata bucuria, hai sa mergem inapoi acasa, ca apune soarele ...


                   Azi soarele apune spectculos ... de doua ori la rind !

...................................................

 

....................................


 ...........................


 Dupa ce a apus soarele, au fost vreo 10 minute in care se lasa intunericul, si apoi ... cerul a luat foc so soarele a mai apus o data !


 ........................................................


 ..............................................................................



10 comments:

  1. Am privit cu dor zapada, apoi te-am urmarit prin padure cu un zambet larg in suflet! Si m-am distrat la fiecare pas! Veveritu' care dadea tarcoale pungilor s-a cuibarit in inima mea - si veverita gravida. 😊
    Apoi... m-am intristat brusc, si m-am cam inflamat cand ai scris de ranjita cu cainele, pentru ca au navalit in minte unii pe care i-am intalnit de-a lungul timpului (nu in aceleasi conditii, desigur). Nu-i pot intelege.

    Apoi m-am bucurat din nou - dar bucuria initiala nu s-a mai "instaurat" - vazand imaginile cu apusul: nava extraterestra a parasit Terra, lasand in urma ei combustibil ars. 😊

    M-a pufnit râsul brusc cand am citit "Torontesti"!

    ReplyDelete
  2. Vaaai, ma topesc cind ii vad ca vin si ma intreaba ce le-am adus ! Cit despre psihopati ... asta e lumea in care traim, o mlastina plina ochi cu psycho, printre care trebuie sa ne strecuram cu grija, sa nu cumva sa ...

    ReplyDelete
  3. LOL bine i-ai facut tipei cu cainele, cea mai buna strategie. Pozele si comentariile arata cat de mult iti plac tare mult animalutele astea.

    ReplyDelete
  4. Dana, multumesc ! Euma simt onorata de fiecare data cind un animalut ma accepta si se imprieteneste cu mine : the best thing on Earth !

    ReplyDelete
  5. Ce vaca sinistra psihopata aia! Mie mi-ar fi venit sa o bat :))))
    Cum pana mea poti sa tii un caine, dar sa urasti alte animale??? Fraaaate!

    ReplyDelete
  6. Cristina, asta m-am intrebat si eu cind am dat nas in nas pentru prima oara cu psihopatii proprietari de caini. Cum e posibil ? Simplu : astia nu isi iau caini pentru ca iubesc animalele, ci pentru ca un caine le da posibilitatea perfecta de a-si exercita nevoia de control. Si cum cu oamenii nu prea le merge... cu cainii, DA ! Cainele e construit in asa fel incat sa mimeze personalitatea stapinului si sa mearga pina la sacrificul de sine doar pentru a-si multumi stapinul. Pai asta e paradisul psihopatilor si alta nu !

    De ce fac ca toate visele psihopatii cu caini cind vad ca alti oameni se imprietenesc cu animalele salbatice ? Simplu si asta : pentru ca e ca si cind universul le pune oglinda in fata si se pot vedea ( prin opozitie cu prietenii animelor ) in toata uritenia lor sufleteasca. Normal ca nu le place ce vad, normal ca reactioneaza urit si animalic de instinctual incercind sa sparga oglinda.

    In concluzie : de cind cu experietnele din Padurea Gheonoaiei, am invatat ca un foarte mare numar de psihopati isi ia u caine. Desigur, nu toti proprietarii de caini sunt psihopati, dar nitica reticenta cind ii vad cu cainii in lesa nu strica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. e interesant ce spui. asa o fi, iar asta e inca un motiv sa spun ca animalele sunt mai bune decat oamenii.

      Delete
    2. Asta e si perceptia mea, ca animalle sunt mult mai pure sufleteste decit oamenii. Cit despre proprietari de caini in discutie, au si ei vocea constiintei, la fel ca oricare om si in sine alor stiu foarte bine unde si cum gresesc. Problema e ca natura nu se schimba, ce e din nascare nu are leac ( adica au nevoia imperioasa de a se bucura de raul facut altora ): constiinta le zice "nu", instinctul naturii lor le zice " da". Si de aici isteria care ii loveste in situatiile in care viata le pune oglinda in fata ( in cazul nostru, cind vad alti oameni ca interactioneaza din suflet cu animalele, si nu din nevoia psihopata de a controla pe altcineva, cum fac ei cu animalele ). Viata le pune mereu oglinda in fata over and over again, Ghoundhog Day pina in momentul in care vor trebui sa inceapa sa isi rezove problemele din psihicul lor. Dar asta nu mai e treaba mea. Eu doar am observat atent mecanismul psohopatie-vocea constiintei- disonanta cognitiva/ istericale, etc.

      Delete
  7. Such a great variety of images! The snowy branches are so pretty to see. Love the critters and sunsets, too.

    Feel free to share at My Corner of the World

    ReplyDelete