Saturday, August 22

Reparatii la casute

      Era liniste in padure, animalele erau lesinate de caldura :


      Da' eu le-am pus mincare, le-am chemat si au inceput sa vina ...


                     Toata lumea voia alune in coaja ...


                        ... si cara cit putea, ca sa ascunda in padure :


                                 Prin casute incepuse scandalul ... ... ca nu aveau loc una de alta si se alergau in jurul copacului ! Si a venit un marmotel mic, pui din anul asta, pe care nu l-am mai vazut niciodata ! A venit din padure, dinspre cealalta vizuina.                              Hai Marmo', maninci alune ?


 Sigur ca vrea alune ! Numai alune daca se poate ...


                          I-am pus un biscuite la nas, poate-poate ...


                       I-am aratat biscuitele, poate-poate ...


 Dar nu, Marmo nu s-a prins ca biscuitele e de mincare, pina nu i l-am bagat in gura !


 A mincat jumatate de biscuite si s-a intors la alunele lui ... Marmo biluta de anul trecut era innebunit dupa biscuiti, da' Marmo asta mic nu e interesat . Cineva venea tiptil si fura alunele lui Marmo ' cind credea ca nu il vede concurenta ...                               Marmo' maninca felii de mere : Minca si cugeta ... Probabil ca minca pentru prima oara mere ...                       Astia mici furau alune cind nu vedea Marmo' ...


                                                         ....


                            Si e foarte interesata de marul ala...


               Nu doar Marmo' minca mere, ci si chipmunksii !


                                                           Asta e Marmo' :Mititelu' a mincat de toate pina s-a umflat de mergea pe doua carari. 


                      Dupa care ... screw you guys, I'm going home !


                            Soricelu' vrei seminte de mei ?


                                Nu ? ! Dar la mingaiat stai ?


                                                                ------------

Una din casute se clatina si statea sa cada, asa ca barbatu'meu s-a apucat de reparat :Veveritele s-au agatat in copac si il supravegheau indeaproape :


                       Si veverita argintie era foarte curioasa :A sarit pe o casuta si de acolo il urmarea cu atentie :--------------------------------

                                    Hei, ce faci cu casuta noastra ?


                               Pe jos il urmarea alta veverita argintie :


                           Minca la piciorul lui si nu il scapa din ochi :A venit si un chipmunk si bietul de el si-a luat doua labute in cap de la veverita, pentru ca fura prea multe alune ....


Asa ca chipmunck-ul s-a mutat la adapostul pantofului, acolo unde stie el ca veverita se teme sa vina ...


Veveritele nu erau singurii prieteni care il spionau agatati in pom. Un Blue Jay il uramarea cu interes :


                                                 ....


S-a uitat ce s-a uitat, dupa care s-a dus sa manince la cealalta cutiuta :          De pe alte crengi il urmareau pasarelele  chickadee :                    Mincau si il spionau moarte de curiozitate :


Erau vreo 5-6 chickadees care zburau in cercuri in jurul nostru, insa nu cintau si nu veneau in palma ca anul trecut. Inca sunt speriate de cind le-a mincat soimul familia, nu au uitat.                  Gata, ai terminat de reparat casuta noastra ?


Sa vedem cine  eprimul curajos care va vizita casuta ...


                            Blue Jay-ul care il spiona din pom !


A mincat cuminte impreuna cu toate veveritele. Fara sa se certe. De data asta ...                                                        ... minca si cu veverita neagra ...Pe jos, alt Blue Jay avea o jena sa se apropie de veverita, ca sa fure si el ceva alune ...Altii au avut mai mult noroc la furat alune ...Hai paaaa, ca am mincat si m-am saturat !4 comments:

 1. Foarte tare cat de domesticite sunt animalutele astea cand stau pe langa voi! Cred ca e un sentiment grozav!

  ReplyDelete
 2. Nu-s domesticite, ci sunt prietenoase si ne acorda incredere. Dar cind sunt oameni pe care ii cunosc, animalele nu vin sa manince decit daca astia pastreaza distanta. Niste amici, nu toti romani, au vazut pozele si au tras concluzia ca noi mergem in padurea fermecata in care animalele intind covorul rosu cind vad ca vine un om si mi-au cerut adresa, ca sa mearga si ei sa se joace cu animalele. Foarte tare s-au dezumflat cind le-am zis ca animalele nu se apropie decit daca te cunosc si ti-au acordat increderea. Pai ce, tu te duci si te tragi de sireturi cu fiecare necunoscut intilnit pe strada ? No, pai si animalele tot la fel ...

  ReplyDelete
 3. Eeee... Vietatile voiau sa fie sigure ca va fi reparata cum trebuie, casuta. :)) Apoi au facut receptia si s-au aratat incantate foarte - nici nu s-au mai certat.
  Adorabile sunt! E fantastic cum stau la mangaiat!

  ReplyDelete
 4. Dina, jur ca si eu as sta la mingaiat pentru mincare gratis ! Animalutele nostre primesc numai delicatese pe care nu le pot gasi in padure, so ... Daca au apucat sa ne cunoasca si sa ne imprietenim, nu se mai feresc de noi. Puneam mincare sub una din casute si Monstruletul minca alune la casuta, m-a vazut si a coborit cu aluna in dinti, cu capul in jos pe trunchiul pomului pina deasupra capului meu, la doua degete distanta. Statea si se uita ce fac, cum fac, murea de curiozitate. In special ca nu se tem de noi, acum pot sta sa ne spioneze, sa ne cunoastem mai bine.

  ReplyDelete