start counter

Friday, November 12

R.I.P. Monstruletu'...

 Azi la padure ploua mocaneste si era frig, 2 C si batea un vint din ala rau.... Ratele paranormale se jucau la riu ...

             Nici nu am apucat sa-mi desfac bine sarsanaua ...

                      ... ca deja m-au simtit, au inceput sa vina ...


                      ... sa vada ce le-am adus ! Paine !


In pom, un pui de veverita ma privea perplex. e prima oara cind ne intilnim si inca nu intelege de ce celelalte animale ma accepta. Se uita confuz lamine si nu stia ce sa faca ... sa fuga, sa stea, sa fuga, sa stea ...


Il plouase suficient de mult ca sa isi faca zimti de dinozaur in coada...


I-am aratat ca ii aduc biscuiti, ca sa stie ce se intimpla si sa nu se sperie. Intotdeauna le arat ce am in mina inainte sa arunc alune spre ei, ori sa le pun in cutiuta, ca sa nu creada ca  arunc cu ceva dupa ei si vreau sa ii agresez ( noii veniti care inca nu ma cunosc si sunt circumspecti ).

Mititelu' a fost atent la mine si a inteles ca ii duc mincare si nu s-a speriat, insa s-a retras in pom, citeva crengi mai sus, just in case ca il pacalesc. Zimtisor e prevazator. I-am lasat biscuitii pe casuta si m-am retras doi metri in spate, sa-i las spatiu in care sa se simta in siguranta. Imediat a coborit si a inceput sa manince bucuros !


Ia uite, a venit si un Blue Jay dupa alune ! Pozele nu-s chiar de cea mai buna calitate, ca tineam cu o mina umbrela si cucealalta apartul foto care e destul de greu.


Repede-repede prin ploaie, a venit un Monstrulet sa manince alune ! Long tine no seen ! In primavara erau vreo 5 pui de Monstruleti plus ma'sa insa nu i-am mai vazut la casute de prin iunie-iulie. Si cind vine cite unul, vine tiptil pe sus prin crengile copacilor, maninca o aluna doua la casute, mai cara una in dinti sa aiba de drum si dus a fost !


Multa vreme nu am inteles ce s-a intimplat de si-au schimbat brusc comportamentul, ca Monstruletii erau aia care speriasera toata padurea, de se temeau toate animalele de ei, asa cum am documentat pe blog mai in primavara.

Mi-a zis un nene fotograf zilel trecute ca in una din zile venise sa faca poze si l-a vazut pe Monstrulet ca se juca impreuna cu o veverita argintie la casute. Se hirjoaneau si mincau, buni prieteni amindoi, ceea ce e neobisnit pentru Monstruleti ( sa-si faca prieteni ).... pina cind a venit soimul in picaj si l-a inhatat pe Monstrulet ! L-a dus in pomul de linga casute pe o creanga, insa veverita argintie, prietena Monstruletului s-a dus dupa soim , s-a proptit in fata lui si a tipat si a latrat incontinuu incercind sa isi salveze prietenul. 

      Soimul nu a fost impresionat si si-a vazut in continuare de treaba. Zicea nenea fotografu' ca veverita argintie a tipat tot timpul cit  soimul a  mincat Monstruletul, pina a terminat si a zburat in padure, dupa care veverita argintie s-a reintors la casute si a inceput sa manince alune. Viata e o mizerie sinistra si in padure, nu doar prin " civilizatie".

 Insa de atunci, Monstruletii sunt foarte speriati si prevazatori cind vin la casute si vin rar, ca soimii dau tircoale prin zona .

Nici nu apucase bine Monstruletul sa  manince si el o aluna, ca hop, au venit astia si s-au bagat cu bocancii in viata nimalelor. Hodoronc-tronc, zbierind, urlind s-au dus la fiecare casuta sa " vada animalele". Astia de se dau iubitori ( my ass ) de animale, in realitate nu au nici cea mai mica consideratie fata de ele, dupa cum arata faptele lor. Se baga peste animale, le hartuiesc, le sperie, alearga dupa ele, de parca bietele animale sunt acolo pentru amuzamentul tuturor psihopatilor.

 Noroc ca animalele au mai multa minte decit ei si se ascund in padure unde asteapta sa plece psihopatii ca sa se poata reintoarce la casute !

 Si-au infulecat boracu in brate ca sa ajunga nas in nas cu Monstruletu' din casuta si sa raga uite veverita ! 

Normal ca Monstruletul s-a speriat si a plecat in padure si nu s-a mai intors ! 

In citeva minute nu a mai ramas picior de animal la casute, si astia se uitau nedumeriti la mine ca ma vazusera cind au parcat masina, cum stateam in mijlocul cirdului de rate salbatice si ne jucam. Si pina la urma s-au bagat in vorba si m-au intrebat daca nu vreau sa chem ratele ca sa le vada si boracu' ! 

Nu chem nici un animal, pentru ca nu le aratati respect. No way ! Mergeti la zoo ! Si i-au sarit ochii ca la melc cind au auzit  de respect pentru animale. Ba ii mai umflase si risul si se uitau la mine cu compasiune, ca la saraca nebuna !

Pai nene, daca tu stai si maninci la masa in restaurant si vine un strain care se propteste in picioare fata mesei, se uita fix in ochii tai, zbiara si se hizeste, ce parere ai despre omul ala ? Iti place ? Te simti bine ? Mno, asa si animalele astea ! 

Aici s-a oprit conversatia, ca i-a trecut cheful de vazut rate, si-a luat boracu' de-o aripa, l-a bagat in masina si dusi au fost. Si noi la fel, ca inghetasem de la stat in ploaie.


No comments:

Post a Comment