start counter

Wednesday, January 11

Dumnezeul porumbeilor

                                                                     ' Neata !

                                                      Azi ne ducem la padure ...

... unde... surpriza ! E pustiu ! Dar mi-am zis ca lasa, imi simt ei mirosul si imediat apar din padure ca stiu ei ca a venit mama cu papornitele cu mincare ! Uite ca deja apar ratele !

                                                     Da' ce fac acolo de nu mai vin ? Ma duc sa vad ....


Pai ce, erau prosti sa mai iasa din padure cind cineva le pusese o gramada de graunte direct la botu' calului ?

                                                       Aparusera mai multi dovleci in padure ...


... si o gramada de alune pe jos, dar nu venea nimeni sa le manince ! Mno, asa ceva n-am vazut de cind umblu eu pe la casute ! Asa ceva nu exista !

               Casutele erau pline cu alune dar .. pustii ! Nu se arata nimeni interesat. WTF s-a intimplat aici ? M-am gindit ca poate a fost soimul si a vinat la casute, dupa cum obisnuieste el. Nu era nici o urma de pene sau resturi prin zona, ca m-am uitat. Poate si-a luat prada si a zburat cu ea la cuib ...

                  Uite ca a aparut o ciocanitoare, da' vine asa, cu frica si se tot ascunde !

                        Hai mai, ciocanitoru', indrazneste ! Hai ca ne cunoastem !

           S-a dus la o casuta si ii era frica se se duca sa manince din buretele ala cu smeinte.

              Pina la urma a prins curaj si a venit mai jos pe pom, ca sa isi caute alune pe jos.

                             I-am aruncat o aluna, sa sarit dupa ea si dus a fost in padure ...

                           Eu mai stau sa astept, sa vad cine mai vine din padure ...


                                                               O veverita !

Foarte dubios ! Cind nu era plin de alune pe jos, veneau cirduri intregi de veverite sa ma intrebe daca am alune, iar acum cind zac alunele peste tot ...


Nici macar ratele nu s-au incumetat sa vina dupa alune, desi suntt innebunite dupa ele, ca au sare si multa grasime ! Au renuntat la alune si s-au intors la riu. 


Le-am strigat si au devenit atente de acolo din padure, insa nu au venit. E clar ca se tem de ceva. Rateele sunt organizatie paramilitara si functioneaza ... soldateste si la ordinul ratoiului sef. Iar tartorele sef nu le-a dats emnalul ca au voie sa se apropie de casute .... safety first.

                 Intre timp si-a facut curaj un Blue Jay. Statea pe creanga si inspecta zona ...


Blue Jayul e gardianul padurii, el da semnalul de alarma si el decide daca e safe sau nu intr-un loc. Tot el supravegheaza intrusii, ii urmareste prin padure si da semnalul de alarma ca sa fuga animalele sa se ascunda din calea lui. Daca Blue Jayul sta la casute, celelalte animale vor considera ca e safe sa ramina si ele sa manince.

                                                              A vazut alunele !


                                                                        Yummy !

                                                 Ce mai e bun de mincat pe aici ?

                                                       Ah, buretele cu seminte !

           Daca sunt alune in casute ... lasam buretele pentru alta data ! Alunele au prioritate !

Acum ca Blue Jayul a topait pe la casute, sigur-sigur vor incepe sa apara si celelalte pasari ! Deja au aparut citiva Cardinali ...

... care urmareau cu atentie ce face Blue Jayul curajos .


                                         Uite si o vrabiuta care face acelasi lucru !


Vrabia a sarint pe jos imediat ce l-a vazut pe asta scapat in cerneala ca minca graunte de n-avea treaba !

                                 Imediat dupa ea au prins curaj si alte vrabii.

                           Cardinalul se mai gindeste, ca el e mai sfios de felul lui ...

                 A rabdat el cit a rabdat, insa pina la urma si-a facut curaj si a coborit pe pamint ...

                                            .... unde se chinuia sa manince alune in coaja ...

                                                   Uite ca a sosit Nuthatcul ... Aculet !

------------------


                                                           A sosit si pitgoiul ... 

       Hai sa ii chemam in palma ! Serios, mah ? ! Chiar nu ma bagati in seama nici unul dintre voi ?

Pai nu mai avem nevoie de tine ca avem alune peste tot, nu ai vazut ? !  Poti sa te duci acasa ca ne descurcam si fara tine ! Hai, du-te ca nu avem timp de tine !

Asa deci,sunteti pe interes ! Daca aveti alune la discretie, nu ma mai cunoasteti. Bineee !


Nici nu m-au bagat in seama ! Erau mult prea ocupati sa-si care alunele sa le ascunda in padure ...

                     Pina si cocanitoarea si-a facut curaj sa manince din buretele cu seminte !

Si totusi, desi erau o gramada de alume si seminte peste tot, animalele nu veneau sa le manince ! O sigura veverita s-a incumetat si citeva pasarele. Cam atit ...

           Blue Jayul era tot la datorie sa supravegheze intrusii ca sa dea alarma de pericol  ...

              In sfirsit, o turturica si-a luat inima in dinti dupa multe ezitari !

                                          Bine mai, daca ziceti ca nu vreti sa ma bagati in seama ....

                                                ... eu imi iau jucariile si plec, asa sa stiti !

Si am plecat. M-am dus la curte cu supermarketuri, unde intotdeauna stau in parcare sute de porumbei. Iarna-vara ei sunt acolo in fiecare zi. in parcare am gasit o punga cu paine feliata, cel mai probabil ii cazuse cuiva din sacose cind a iesit din magazin. toti treceau si o ocoleau, ca le e frica si sa puna mina pe ea, nu cumva sa pateasca ... 

M-am asezat linga masina si faceam bucatele pe care le mincau porumbeii si se bucurau ( o mica parte dintre porumbei care m-au vazut si au venit la masina noastra ). Si dintr-o data am vazut cum porumbeii mei lasa painea pe jos si zboara inspre parcare, in locul unde erau adunati porumbeii aia multi. WTF ? !   Asa ceva nu am mai pomenit, sa lase mincarea si sa plece fara sa ii sperie nimic !

Misterul s-a dezlegat imediat ce am vazut cca din sosea, ia curba sa intre in parcare masina asta ! Porumbeii cunosteau masina si fugeau repede-repede, zburau din toate colturile, de pe blocuri, de pe sub masinile parcate ... sa intimpine masina asta !

Cu masina a venit ... Dumnezeul porumbeilor ! din pacate, pina m-am dus eu in masina si am scotocit prin sacose dupa aparatul foto, nu am mai prins scena in care vine God cu jumatat ede saculet din ala de 10 kg in brate si toti porumbeii, stoluri-stoluri zboara de pe blocuri inspre el !

                                                Am prins doar finalul ...

                            Baiatul a varsat sacul pe jos, s-a urcat in masina si a plecat. 

Eu merg acasa sa admir apusul de soare , semn ca va fi interesant daca astia dau deja preventiv cu chemtrails.

------------------

                                                          Incepe ...

-----

--------------


2 comments:

  1. Frumos cerul la rasarit de soare, superb la apus, si intre ele... comportamentul ciudat (cum zici) al maimuteilor de la casute... Ce s-o fi intamplat, oare, de n-au venit?
    M-am distrat cu "organizatie paramilitara", ratzele si "scapt in cerneala". Turturica m-a induiosat... Veverita venita la alune ar trebui premiata pentru curaj. :)

    Ce fain, ca hraneste porumbeii...
    Uneori, cand vad pe unii care hranesc porumbeii, ma tem sa nu-i otraveasca! Se tot plange "multimea" ca-s multi, ca mizerie... Si e un fapt: sunt cateva zone unde erau foarte, foarte multi, iar acum nu mai sunt asa de multi... Mai sunt si unii care prind porumbei sa-i manance!! E de inteles foamea, dar nu cred ca-si dau seama ca risca sa se imbolnaveasca (sau nu le pasa, mergand "la risc")...

    ReplyDelete
  2. N-am idee ce s-a intimplat, insa suspectez soimii. Atunci cind se duce vreun om cu ciine sa ii sperie, pasaril enu se sperie ca ele zboara imediat si oricum, alea de sus de la casute nici nu se sinchisesc ca latra ciinele. Excludem cainii si pastram soimii, ca de ei se sperie toti maimuteii. Poate au avut vreo expeditie, sau chiar mai multe de vinatoare si au furat pe cineva, ca altfel nu imi explic.
    Nu, nenea asta nu otraveste porumbeii, ca il cunosteau si se bucurau ca il vad. Nici nu am vazut porumbei otraviti prin zona ( aici nu se obisnuieste ). Dar sunt multi, in speial religiosii hard core musulmani care fac charity cu animalele salbatice, ca asa e important in religia lor. Prfera sa hraneasca animalele si sa ajute vreun om al strazii ( exclus organizatiile de cerseala, ca alea folosesc 90 % din donatii pentru "cheltuieli amdinistrative" si dau celor in nevoie praful de pe toba ).

    Acum ceva ani cind a venit Marmo' Biluta sa-mi ceara ajutor ca il bateau celelalte marmote si i-au rupt un degetel, era de fata un tip musulman hardcore. El hranea animalele de la casute de mult timp, dar nu il lasau sa se apropie de ele.Pentru ca era linga noi, stateam de vorba cind a venit Marmo' la mine, marmota l-a acceptat si i-a permis sa o mingaie, pe principiul " prietenul prietenului meu e si prietenul meu ".
    Din clipa aia, s-a dus nenea in fiecare zi la Marmo Biluta si ii ducea paine si banane ca sa il ajute sa supravietuiasca, pentru ca era pui mic si amindoi am simtit ca era orfan. Si in religia lui e o chestie ultra-importanta sa ajute orfanii, asa ca s-a dus toata vara, toata toamna, pina a crescut Biluta mare si gras si s-a dus in hibernare cu sanse mari de supravietuire.Cam asta e cu charity pentru animale ... sunt unii care aleg sa faca asta din varii motive, dar o fac. suspectez ca si D-zeul porumbeilor tot charity facea, avind in vedere ca nu venea prima oara sa ii hraneasca...

    ReplyDelete