start counter

Sunday, September 1

Pasarelele din palma

Mititeii sunt juma' de vrabie, se numesc black-capped chickadee si am incercat sa ne imprietenim cu ei. La inceput erau suspiciosi, luau grauntele si fugeau din casuta sus in pom.

  Dupa citeva  vizite, in una din zile cind puneam mincarea in casute, au venit mititeii in gasca, cintau si faceau cercuri in jurul capului meu, ca erau nerabdatori sa mearga sa manine !  Din acel moment, mititeii nu s-au mai ferit niciodata de noi, ne acordasera increderea ! Zboara printre noi, zboara in jurul nostru ciripind,  iar de dinafara se vede ca si cum ai avea un un stol de pasarele in jurul capului ! Cu totul am numarat vreo 3 familii : 3 mamici cu cite 3-4 pui fiecare si toti zboara ciripind dupa ma'sa.



  

Acum ca ne cunoastem, hai sa ne si imprietenim !  Mergeam cu palma cu seminte si ii chemam sa vina sa-si ia. Mititeii sunt smecheri, ca la inceput nu veneau in palma, dar nici nu plecau ! Faceau exact cum vedeti in filmulet, mititelu' se prefacea ca maninca si ne studia atent pe sub gene si mai facea un pas spre noi. Apoi pauza de spionat, verifica daca totul e ok si mai sarea un pas spre noi, in timp ce se prefacea ca nu are habar cit de periculos de aproape e de noi. 





 Hai tzip-tzp sari in palma la tata, hai pasarelu', hai ca poti avea incredere !




Eu  inteleg foarte bine ca toti barbatii sunt fericiti cind tin pasarica in palma, of course, da' merita sa-i vedeti fata lu' barbatu-meu, extaz pur  !  Acuma, imaginati-va cu ce s-a ocupat in urmatoarele 3 ore  ... 

    Timp de 3 ore, a avut grija sa invete toate pasarelele adulte sa vin in palma in mod repetat, pentru ca ele sa isi poata apoi invata puii sa faca acelasi lucru.





Problema puilor e ca nu stiu sa aterizeze in palma, ca altfel ar veni ... exact asa cum face puiul asta din film !






Aici incerca sa convinga 4 pasarele sa ii sara in palma, da; pina la urma s-a extaziat si cu una singura ...









4 comments:

  1. Pai e tare de tot performanta asta! Bravo voua! Aveti lipici la animalute.

    ReplyDelete
  2. Multumesc, Cristina, da' crede-ma ca performanta asta e nimic, da' nimic pe linga ce am vazut live in padure la un nene ! Ce am constatat din experienta practica a mea si mi-a confirmat si nenea ala care vrajeste animalele si oamenii ca mine, e ca animalele pur si simplu inteleg cind le vorbesti. Da' nu asa, ca un catel dresat care intelege comenzile, ci un fel de a percepe mesajul din spatele limbajului, cumva similar cu telepatia, dar e ceva mult mai profund. Ele pur si simplu inteleg TOT ce le spui, dar se prefac ca nu pricep, te ignora ori ... te accepta si iti raspund. Acuma, lucrurile stau cam asa : animalele inteleg ce vorbesc oamenii, dar oamenii nu inteleg ce vorbesc animalele. Ma intreb cine e prostu' casei in povestea asta, serios vorbind ?

    ReplyDelete
  3. E minunat ce faceti voi acolo! :)
    M-au amuzat filmuletele si m-au incantat! (ai un super simt al umorului, intre altele) :)

    Am citit raspunsul dat Cristinei... E cat se poate d e probabil ca vietatile acestea sa inteleaga ce le transmitem. M-am gandit la asta de cand hranim turturele la fereastra. De fapt, in ultimul timp nu au ma venit - si ma gandesc ca o fi din cauza unui gigant aparat de aer conditionat de la magazinul aflat la parterul blocului si a mirosului de detergenti... :(

    ReplyDelete
  4. Diana, multumesc de aprecieri ! S-ar putea ca porumbeii sa revina dupa o vreme, dupa ce studiaza ei terenul si se lamuresc ca totusi e ok, ca porumbeii de oras sunt mai tupeisti si sunt oarecum obisnuiti cu zgomotele. adevarul e ca si animalele mele din padure sunt terifiate de zgomotele care vin din parcarea de la marginea padurii. In special Marmo' e foarte sensibila la orice zgomot necunoscut.

    ReplyDelete