start counter

Thursday, May 6

Black-and-white Warbler

 Black-and-white-Warbler e un pasarel mic, vesel si foarte dungat care traieste pe la noi prin Canada. A mers azi Omul eu a job, cind il vede pe mititel ca statea turtit sub un pom aproape de intrare. Se izbise de geamul oglinda al firmei si cum nu mai stia de el, inghetase acolo  pe jos, ca la noi e inca frig afara.

  L-a luat, l-a mingaiat pe caput, l-a incurajat si l-a tinut in pumn ca sa il incalzeasca. Hai cu tata, hai ca poti, mititelule ! Hai ca stau cu tine sa te ajut sa-ti revii, nu-i mare bai daca intirzii la serviciu ! 

Dupa cam 1 minut si-a deschis ochisorii si a inceput sa se foiasca in palma, semn ca isi revenise. A mai stat citeva secunde in palma intinsa si a zburat fericit. Asta e singura poza pe care o are, ca nu era nimeni afara si a pozat singur cu cealalta mina si nu a apucat sa faca  mai multe poze, ca avea treaba sa-l ajute pe mititel sa-si revina.


 Asa arata un black-and-white-Warbler, poza luata de pe net :



4 comments:

  1. Micutul de el! Frumusel si neajutorat. Am citit cu emotie pana la final. Ma bucur tare mult ca a zburat fericit! ❤️
    Dragul tau cred ca are un dar de a intalni si salva (macar incearca, in unele cazuri) vietati neajutorate. E ideal cum va intelegeti asupra acestor vietati - si impreuna, cu ele.
    Sa ramaneti sanatosi o mie de ani! 😊

    Oare, cei de la protectia mediului de acolo nu ar rezolva ceva daca li s-ar spune ce se intampla cu pasarile? Ma gandesc ca poate-poate...

    ReplyDelete
  2. Ce frumosi sunt! Ma bucur ca sotul tau are asa o energie prin care ii poate ajuta pe micuti.

    ReplyDelete
  3. Diana, omul meu e toput dupa animalute, pentru ca l-am invatat eu sa fie asa. Bine, fondul sufletesc l-a avut dintotdeauna, ca ne nastem cu el, insa omul meu habar nu avea, nici nu observa animalele, nu-i pasa de ele, nu il interesa. Dar l-am invatat eu sa le iubeasca si sa comunice cu ele, iar acum am ajuns amindoi la aceeasi concluzie, ca nu exista pe lumea asta nimic mai placut decit interaciunea cu animalele. Vine, nu exista nimic pe lumea asta atit de placut, interesant incit sa merita sa traim pe planeta asta, dar hey, sa "multumim" din inima parintilor ca ne-au adus sa traim in Iad !
    Cit despre asociatiile de animale, protecti mediului ... traim in plin genocid planetar, in plin fascism si vrei sa cred ca le pasa astora de niste amarite de vrabii ? Nu le pasa de oameni ... totul e fake si de fatada.

    Cristina, si noi ne bucuram cind avem ocazia sa ajutam un animalut. E un priilegiu pentru noi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate ca am fost "adusi" in iad dar... cei ca voi nu fac iadul mai frumos? 😊 As zice ca da. Poate, incetisor, iadul nu va mai fi iad. 😊

      Delete