start counter

Tuesday, April 12

Gistele de la Tim Hortons

               Tim Hortons e un lant popular de cafenele...


In parcare la Tim Hortons chiar linga pancarta cu firma, era un petic de verdeata pe care pasteau doua giste salbatice.

Noi avem in masina intotdeauna citeva felii de paine ca ma mai intilnesc cu vrabii si pasari prin parcari si prin fata supermarketurilor care stau la mica ciupeala si cind vad oameni, striga la ei sa le dea si lor ceva de mincare. Asa ca tin in masina paine pentru mititei si o punga cu graunte, just in case ca apare cineva care are nevoie.

    De data asta le-am pus citeva graunte gistelor.

  Au mincat si s-au bucurat, iar noi ne-am bucurat de bucuria lor.


Apoi s-au dus sa bea apa dintr-o baltuta chiar linga usa de la Tim Hortons .


                                    Mai indeaproape :


     Cred ca sunt pereche, ca prea se sincronizau in gesturi ...


------------

Si daca va imaginati ca se speriau de oamenii care intrau si ieseau de la Tim Hortons ...


Nenea asta a iesit din cafenea si a trecut fix pe linga ele. Nici nu s-au sinchisit !

            Nenea asta se uita si el mirat la giste ...


Un client care m-a vazut ca fac poze ne-a zis ca gistele vin de ani de zile la Tim Hortonsul asta, ca aici isi petrec ele zilele si toate lumea le cunoaste, de asta nu se sperie. Cum ar veni, sunt de-ai casei ...

Si apoi a venit nenea asta si si-a asmutit cainii fix pe giste si se uita la noi rinjund stisfacut ( vazuse ca faceam poze si bucurie mare ca  mi-a alungat personajele ) !

 Natie de psihopati.Astia cum vad un animal salabtic, cum se duc sa le haituiasca cu cainii, sau daca nu au caini, se duc ei sa le sperie si sa il alunge.


Una din giste imediat a dat coltul dupa cladire si s-a pus la adapost la o distanta sigura. De acolo privea cu ingrijorare la cealalta gisca ce nu apucase sa fuga impreuna cu ea dupa colt, pentru ca biata de ea schipata si mergea mai greu !

 Gisca schioapa a pornit in directia opusa, pe linga cladirile din parcare, sontic-sontic se indeparta de  caini si se simtea clar ca era stresata. Am oprit camera si am inceput sa ii vorbesc ca unui copil mic, ca sa ii tin companie si comfort. S-a linistit si s-a oprit pe trotuar, ca acum era la o distanta safe de caini. Dar noi a trebuit sa plecam, ca se strinsese in spatele nostru coloana de masini care claxonau si asteptau dupa mine sa-mi termin conversatia cu gisca.


2 comments:

  1. Sarmna gasculita! Poate tot din cauza vreunui om (cu s-au fara caine) s-o fi ranit...
    Dragute foc!
    Pe acoperis pescarusi, la usa gaste! Fain! :)
    De cativa ani avem pescarusi si in Brasov - unii chiar foarte aproape de zona unde locuim. Ma distreaza sunetele lor de numa! :)) Parc ca râd continuu! Probabil ca de noi, oamenii, râd. :)

    ReplyDelete
  2. gistele sunt tot acolo, le-am vazut zilele trecute. Cineva le lasase graunte in rondul de flori.

    ReplyDelete