start counter

Sunday, July 24

Invazie de ratoni !

Noaptea pe la 1, cineva batea la geam ... am crezut ca e Sefu' ( tocmai ce plecase de vreo 2 ore de la mine ). Deschid geamul, si vad .... un raton urias, care facea car-car-car catre mine : e limpede ca nu era de-al casei . Cu atat mai mult cu cat atunci cand am aruncat bobite jos, s-a speriat si a fugit sa se ascunda dupa coltul blocului ...


Cine nu s-a speriat ? Pai ratonelul mic.... puisorul ! El n-a fugit, ci se juca in continuare in vasul cu apa de sub geam ...

Pana la urma s-a apropiat si caraitorul cel mare : voia sa bea apa, ca afara erau ( ziua ) vreo 40 si ceva C ... Da' nu ma scapa din ochi ...

Le-am lasat bobitele sa manance, si m-am dus inapoi in camera. Dupa o vreme, m-am dus din nou sa vad ce fac ( de regula isi varsa apa si trebuie sa le pun alta )

                                  Si vad ca vin de dupa colt ... doi ratonei mici si cam timizi ...

           Plus curiosul asta care se ridica in doua labute si n-am reusit sa-l prind in poza ... erau 4 puisori ...

                           Si cand fac apelu ' ... aveam 5 ratonei mici .... plus ma'sa caraitoare !

Le las mancare jos si plec. Dupa o vreme ... bate cineva la geam . Ma duc, deschid : un ratonel mic si curios !
                                                           Hai spune, ma lasi in casa ?

Nu s-a ferit, nu s-a speriat ... nimic ! Doar ma cunostea de adineaori, ca i-am dat de mancare .... Nu mi s-a intamplat niciodata ca un ratonel sa vina din prima la mine si sa-mi manance din palma . Cu atat mai mult cu cat ma'sa continua sa ma maraie si apoi sa fuga sa se ascunda, cand ma vedea ca ies la geam ...Dupa el a urcat alt ratonel, care a bagat capul pe geam, si cand a vazut aparatul foto, a zbughit-o inapoi ..
Nu, ratonelu' cel prietenos n-avea stres ...

Si acuma, nedumerirea mea : ratonii astia n-au fost niciodata lamine, nu m-au vazut niciodata. DE UNDE si CUM s-au prins ei, ca trebuie sa vina sa bata la geam ca sa primeasca mancare ?

9 comments:

 1. Poate mama lor e un raton dintr-o tura anterioara. Poate n-a mai fost la voi de mult timp din diverse motive si acum a revenit dar spui ca ea e cea mai sperioasa... totusi, poate fi speriata de voi desi a mai fost la voi inainte deoarece posibil sa fi retinut locul unde este mancare si apa, mai putin oamenii care le pun acolo.

  ReplyDelete
 2. Posibil ca mamica sa fie dintr-o serie din anii anteriori. Da' aia mici sunt cei care vin si bat in geam .

  ReplyDelete
 3. Tzipi,
  DE UNDE si CUM s-au prins ei, ca trebuie sa vina sa bata la geam ca sa primeasca mancare ?
  Parerea mea: si animalele comunica! Isi transmit pe "frecvente" de ele "stiute" cam tot ce le trebuie sa stie. Iar despre tine si ce faci tu, simplu: subiect permanent, s-a dus vestea!

  ReplyDelete
 4. Eu sunt 100 % convinsa ca animalele isi transmit sentimentele si gandurile telepatic. animalele domestice incearca sa comunice cu stapanii lor ( daca au cu cine ) .Cine a stat printre animale stie desprece vorbesc ...

  ReplyDelete
 5. Stupul de albine;
  Musuroiul de furnici, etc.etc.
  Subiecte absolut fascinante!

  ReplyDelete
 6. niet! aici cred ca e vorba pur si simplu de... miros! s-au urcat puii pt ca au simtit miros de pui! daca ar fi simtit miros de adult poate ca era altfel. si in plus de asta sigur au mai fost hraniti.

  Padme

  ReplyDelete
 7. 4 ani de zile a mirosit la mine in geam a " pui" ... E prima oara cand se intampla asta, desi pe sub geam trec si alti ratoni care nu's din gasca mea.
  In plus, ratonelul ... batea in geam ( ca m-am uitat anume ), nu doar ca se urcase si se izbea intamplator.

  ReplyDelete
 8. cred ca sunt o banda organizata de cerșetori profesionisti :) ...cum sunt pe la noi ciorancele de bat la usa sa vanda detergenti. le baga pensionara in apartament, una o tine de vorba iar alta ciordeste tot.

  ReplyDelete
 9. Sa stii ca animalutele comunica... Mama hranea regulat un catel amarat si bolnav... Dupa o vreme, au inceput sa vina cate unul cate unul din ce in ce mai multi caini, pana s-a infuriat vecinul de peste strada si i-a facut scandal mamei si nu le-a mai dat de mancare ca iesea nebunul acela si ii gonea... dar se stransese o intreaga gasca... si cainii aceia nu o mai vazusera niciodata pe mama... ei pur si simplu stiau ca acolo se servea masa! :)

  ReplyDelete