start counter

Friday, August 16

Marmote si Ratoni

Azi in padure, cuiva i-a fost foame ...Si pe altcineva l-am prins in fapt ...Azi noapte a plouat si erau o gramada de ciuperci prin padure, toate muscate de veverite, ca ele au naravul asta :Niste ciuperci dubioase :--

Shamrock :Azi la casute era agitatie, ca iesisera ratonii si marmotele la aer :Ea este, Madam Cruella !E o marmota batrina si precauta, care nu se apropie ( inca ) prea mult de noi. Mereu pastreaza distanta de ciativa pasi de noi. Si era smechera, a s-a prins ea ca e mai gustos daca rozi de pe coaja de pepene, doar partea rosie si arunci restul ...Citiva Blue Jays pe la casute, cind prindeau zona libera ...Si un cardinal care isi facuse creasta evantai ...Si apoi a venit Biluta, care a descoperit biscuitii. Incintare maxima.Mai bun decit biscuitii au fost merele :Bufet suedez : biscuiti, mere si coji de mango.Hai Biluta, ia cu mama biscuiti !Goooood baby boy !--

Biscuiti a primit si tartorul cel mare si rau :In copaci, banditii au descoperit painea pentru pasarele :O sa iau si eu o bucatica, numai una ...Yummy !Serios, tu chiar ai crezut ca o sa iau doar una ? !Stai, ca acusi vine si frate-meu sa manince paine !Ai vazut ? Acum suntem doi si mai vrem paine !Unde-i painea noastra ? Miroase cumva a biscuiti, ori mi se pare mie ?
Pe jos sunt doar graunte ...Bine, hai ca mai pun paine, pentru veverite ...--

.. si Blue Jays !Ia uite si o turturica ! De fapt, e un cuplu si sunt mai circuspecti, ca nu ne cunoastem prea bine, ei sunt mai noi pe la casute. Cred ca i-am vazut doar de doua ori si inca se feresc de noi.Tartorul cel mare a terminat de mincat pepenele ...... si s-a apucat de ros la o salata. Intre timp venie indianu' care se joaca si el cu  marmotele  si le adusese banane si salata. Cind l-am intilnit prima oara pe indian ( in jur de 40 ani are ), sedea in iarba in fata casutelor si vorbea "singur ". Cind ne-a vazut, ne-a anuntat senin ca el nu e nebun, ci doar vorbeste cu furnicile, ca tocmai le hranea cu firmituri in iarba. Ah, inteleg, ca si eu am niste furnici in fata unui magazin, printre flori, pe care le hranesc  de fiecare data cind trec pe acolo !

     Are indianu' o tehnica de a se  imprieteni cu animalele ... zice ca trebui esa le vorbesti ca unui copil si sa le vorbesti continuu, ca un fel de descintec. Si are o voce ireala, de matase, cu care l-ar putea dresa si pe  'Mnezo, daramite pe maimutei ! Ne-a dresat si pe noi ca pe marmote, ca abia asteptam sa ne intilnim cu el la casute, l-am si inregistrat cind descinta animalele de la casute, e genial omuletul !Ce graunte cadeau din casute, le aspira Liniuta chipmunck-ul :Mititelu' e foarte stringator, depoziteaza totul in obraji ...Biluta minca fericit ...... pina cind s-au prins ratonii ca e rost de mincare pe jos pe la marmote  ... ... si au vrut si ei, ofcourse ! Serios, numai Biluta primeste biscuiti ? Noi .. nimic  ? Asteapta-ma sa cobor, ca vin si eu la biscuiti ! Uite acum vin ! Aproape am ajuns ... Uite ca am sosit...... si eu si frate-meu ! Suntem cuminti si mincam coji de mango si noi !Nu ne suparam nici daca primim felii de mere ...Se apropie cineva ? Simt miros de om ...Ma duc in copac sa vad mai bine ...Nah, alarma falsa !Intre timp, Biluta a trecut la urmatorul fel din meniu : cojile de mango !... pe care le-a impartit cu ratonii ...... pentru ca tot mai buni sunt biscuitii !
2 comments: