start counter

Friday, July 29

Prietenosu'

Prietenosu'  e unul din cei 5 pui, pe care i-a adus ma'sa caraitoare la geamul meu. El este cel care vine si bate la geam, sa ma anunte ca au sosit ... De cateva zile, ma'sa vine doar cu puiul asta : ceilalti 4 puisori, nu stiu unde sunt.

                                                            Ce avem la cina ? Inghetata Sefului ?

                    Mmmm , e buna ! O sa-i mananc toata inghetata : nu las nimic in farfurie !

   Mai primesc si altceva de mancare, sau trebuie sa plec sa-mi caut singur ? La tine in casa, desigur ...

                                             Carnati ?  Cine ne-a facut donatie de carnati ?

                                       Sunt buuuuuni de mi se incurca limba in gura ...

                                  Daca iti arat ca te iubesc ... mai primesc un carnat ?





                          Primesc doar apa ? Asta-i tot ? Sunt dezamagit.... da' mi-e sete ...

                                       Zici ca trebuie sa manac bobite ? Ma mai gandesc ...

                                           Bine  ... Hai, treaca de la mine, ca mi-e foame !

Insa, mai intai trebuie sa verific daca mama ma mai asteapta sub geam ! Ma tem sa raman singur aici !



                             M-m linistit : mami a zis ca ma asteapta atat cat e nevoie !

Matzele astea ma enerveaza la culme ! Sa stii ca le musc !  

               Pentru ca avea chef de joaca, am avut proasta inspiratie sa-i dau o biluta de sticla  ...

  Atata ca el a inteles ca ... e de mancare ! Si s-a chinuit bietul de el, sa o crantane intre dinti !

Dupa care, a scuipat-o afara, si o studia cu frustrare ...  Iar eu am facut planuri cum sa-i fur biluta ( ca sa nu o inghita, sau sa-si sparga dintii ) : i-am distras atentia, si i-am furat-o dintre labute . Ca-i mic si fraier.
Cu el mi-a mers, da' cu Sefu' nu fac glume d'astea ...

Pleaca Prietenosu', ma culc si eu .... Pe la 3, bate cineva la geam : deschide ca mi-e foame ! Si cand deschid ... stupoare : 3 ratoni uriasi, enormi, stateau la o distanta respectuoasa de geam, aliniati si asteptat sa pun apa si mancare ! Nu s-au miscat, nu s-au clintit, pana nu am terminat de pus masa ...
    Nu stiu daca sunt d'ai mei sau nu . Insa asa monstri de ratoni ( dulai ) n-am vazut in viata mea ! Pacat ca nu va puteti da seama de marime, din poza ... Da' privirile fioroase le puteti vedea ( ma urmareau sa vada daca pun mancare sau nu ) ...

13 comments:

  1. Astia-s din mafie, ultimii :))

    O chestie nu inteleg... Sefu' si prietenosu mai aveau 3 frati si mai demult (link) ai spus ca mama si 2 din ei au fost dusi si n-au mai aparut ramanand doar 3 orfani. Dilema apare deoarece in acest post Prietenosu' vine cu mama-sa.

    ReplyDelete
  2. Mama Prietenosului, NU e acceasi cu mama Sefului ! Sunt doua familii diferite !
    In una din postarile de mai jos, scriam cum a venit prima oara la geam, mama Prietenosului ( caraitorul ) la geam, cu cei 5 pui. Dupa care, a doua zi si in urmatoarele, a aparut la geam doar cu Prietenosu'...

    ReplyDelete
  3. Atunci Ascutila e mama Prietenosului...dar Ascutila apare in postul "Avem copilasi" impreuna cu 5 pui, in postul urmator apar 3 pui(am inteles eu ca din aia 5) in urmatorul apare Sefu cu 2 frati si in urmatorul cei 3 raman orfani, mama si 2 pui fiind relocati.
    E mare incurcatura in capul meu.. au fost 2 mame cu cate 5 pui? :)) ca eu asa vad ca si asta care e prezenta a avut 5 si si cea disparuta a avut 5.

    ReplyDelete
  4. Nu. Ascutila e mama celor 5 pui ( Sefu si ceilalti ). Pe Ascutila cu cei pui l-au luat si l-au dus departe cei de la wild animals.

    Caraitorul, e mama celorlalti 5 pui , care au aparut sub geam de curand : e mama Prietenosului. Si mai nou, vin impreuna amandoi ; Caraitorul si Prietenosul.

    ReplyDelete
  5. Bine asa! :)) probabil ca am fost indusa in eroare de faptul ca ambele au avut 5 pui si le-am considerat a fi aceeasi mamica :P

    ReplyDelete
  6. E complicat cu ratonii astia, ca toti sunt ca trasi la Xerox ! Si eu ii incurc tot mereu ...

    ReplyDelete
  7. Adevarat ca seamana dar am auzit de o tipa care avea teckeli, o gramada de ei, si ii cunostea pe toti dupa nume, era crescatoare asa ca cei care stau mult cu animalele ajung sa le deosebeasca dupa detalii minore :))

    ReplyDelete
  8. De obicei ii deosebesti dupa comportament sau gesturi : cand imi urca un raton la geam, abia dupa cateva minute, ma prind cine este ( dupa gesturi si comportament, temperament, personalitate )...

    ReplyDelete
  9. Da, asa este, comportamentul, makes sense. Eu nu am avut de a face in mod regulat cu animale care sa semene fizic foarte bine intre ele.

    ReplyDelete
  10. Din câte am vazut, ratonii dau vestea mai departe ca locul cu vânat gustos si usor de obtinut (prin cateva ciocanituri in geam) este la tine.
    Mi se pare grozav blogul tau. Iar ratonii nemaipomenit de simpatici, nu stiam ca pot fi atat de blanzi si prietenosi.Nu miros urat?

    ReplyDelete
  11. Ratonii miros urat doar daca sunt bine plouati ... In rest, nu miros urat deloc !
    Hmmm, ratonii sunt "blanzi" si prietenosi, daca te imprietenesti cu ei : ca orice animal ...

    ReplyDelete
  12. Dar am vazut ca tu te-ai imprietenit foarte repede cu unul...nu i-am retinut numele, sa ma ierte :), care a intrat pe geam si a marait la tine, pentru ca in scurt timp sa te lasa sa-l mangai pe el si coada lui stufoasa .Ceea ce inseamna ca se imprietenesc usor.

    ReplyDelete
  13. E Sefu'... m-a lasat sa il mangai, dupa ce in prealabil m-a muscat ... e pui, adus de ma'sa la geam, si m-a luat ca atare, ca fac parte din familie.
    Cu primii ratoni cu care m-am imprietenit, mi-a luat cam 1 an, pana sa se urce la geam ( exclus sa pun mana pe ei ). Dupa care, si-au adus puii, si cu aia mici m-am imprietenit rapid ... si traditia s-a perpetuat an de an ...

    ReplyDelete