start counter

Saturday, October 31

Veveritele rivale

Am plantat o castana comestibila in ghiveci, cu gand sa creasca un copacel. Azi, cand am vrut sa-l ud, am vazut o mica gropita, si castana....lipsa ! Nebunelu' stie ca n-are voie sa sara in ghiveci si nu o face, decat cand este sigur ca nu il vede nimeni, sau eu nu sunt in camera !
Banuiala cade tot pe el !
Se pare ca a avut niste zile grele, cu niste lupte de dus pentru suprematia in randul veveritelor, ca a aparut le geam jumulit de blana pe gat :

La geam , in acelasi timp cu Nebunelu', au aparut doi Mucezi noi, puisori. Care puisori, n-au aflat ca Nebunelu; e seful, dar vor si ei sa manace alune din geam.


Au stat respectuosi pe jos, asteptand ca Nebunelu' sa termine de mancat alune : mai manca o aluna, mai scotea capul pe geam si isi clantanea dintii catre Mucezi ... nu care cumva sa indrazneasca vreunul sa sara pe geam ! In final, si-a luat o bucatica de ciocolata si a fugit cu ea sa si-a ascunda


Momentul a fost speculat la maximum de catre  Mucezi, care au sarit pe geam si s-au infipt in alune, cu precautie : furau aluna si zburau in viteza afara, sa nu-i prinda Nebunelu' in fapt !
 
Cand s-a intors Nebunelu' si i-a vazut rontaind alunele lui, l-a apucat brusc clantanitul ! I-a alergat prin parcarea din fata geamului , fara prea mare spor, pentru ca Mucezii alergau in cercuri, faceau ce faceau si pana la urma, tot in fata geamului ajungeau ! Pana la urma, Mucezii au asteptat respectuosi in parcare, timp in care Nebunelu' isi consolida pozitia obtinuta : patrula prin fata geamului, sa se asigure ca nimeni nu mai are curajul sa intre pe teritoriul lui ! E locul lui, geamul lui, alunele lui , si nu le imparte cu nimeni !


 
Dupa care, statea pe geam si ....latra ! Ca nu cumva Mucezii  sa uite cine-i seful !





No comments:

Post a Comment