start counter

Saturday, August 10

Casuta Marmotelor

Azi mergem sa vizitam marmotele in parc si stam pina asfinteste soarele :



A inflorit parcul ...



---

--

... asa ca orgia e in toi la gindaceii luciosi :



--

Libelulele erau si ele in plina orgie, insa abia am reusit sa le pozez.



In varianta sidefata banuiesc ca sunt masculi :



Da, erau si broaste peste tot in iarba, insa se ascunsesera si faceau pe mortul, pentru ca ...



... pentru ca in aer se rotea un vultur in cautarea prazii, iar un Blue Jay sunase alarma :



-

--

Blue Jay-ul, un soi de cuc rau care maninca puii si ouale pasarelelor mici :



--

Corral Mushroom :



Aici e locul cu casute din parc :



... unde lucruri rele s-au intimplat ! Un raton s-a urcat pe una dintre casute si era asa de ocupat sa se urce cu totul pe ea, ca nici nu si-a dat seama cind a aterizat pe pamint cu tot cu casuta ! El s-a ridicat, si-a scuturat blana de praf si se uita confuz in jur, ca tot nu intelegea cum a ajuns acolo !



--

--

Nu, nu e singura casuta pe care au rupt-o ratonii !



Asa ca am avut treaba ... Casuta cu care a zburat ratonul, a ramas intreaga, asa ca am ancorat-o din nou in copac unde rezista eroic.



Cealalta casuta a trebuit sa o luam acasa pentru reparatii :



Vinovatii ... sa va povestesc despre ei ! Astia sunt : mama raton cu 4 pui in dotare, cautau mincare disperati :



---

Familia asta de ratoni o cunosc bine, ca sunt niste smecheri care isi au locuinta aproape de locul cu casute, in pomii chiar din spatele casutelor. Intotdeauna ii vad sus spre virful pomului, atirnati de crengi supravegheaza zona, sa vada cind apare mincarea, ca nu sunt singura persoana care stie locul si se duce sa se distreze cu maimuteii.



Eu ma duc aproape de pom si le fac semne sa coboare, ca animalele inteleg limbajul semnelor ( ratonii sunt inteligenti ca maimutele ), iar ei imediat isi dau drumul in jos pe trunchiul copacului si vin sa vada de ce i-am chemat :



-


Casuta marmotelor e de fapt intrarea in tunelul de la radacina copacului pe care sunt atirnate casutele. Tunelul se ramifica si are in jur de 5 iesiri, pina la 10. Au si camera separata in tunel, pe post de WC !



" Usa" de la intrare :



Proprietarul !



2 comments:

  1. Foarte fain! Fauna salbatica in mijlocul civilizatiei ... Doar ca ratonasii nu sunt ei prea civilizati :)))

    ReplyDelete
  2. La noi e invers : civilizatia in mijlocul faunei salbatice. Orasul a fost construit in mijlocul unei paduri defrisate partial, astfel incat avem ravine ( hectare intregi de padure ) prin mijlocul orasului. Avem o gramada de ravine prin tot orasul, iar intrarea in ele e amenajata uneori drept parc. Dar cind ic parc, a se intelege zona de joaca pentru boraci, alei asfaltate, apoi padure intretinuta de primarie si apoi ravine salbatice. Maimuteii astia sunt in zona de parc, chir in marginea unei parcari asfaltate ( uneori mai apare in poze ).
    Si pentru ca orasul a luat din teritoriul animalelor, rezulta ca e plin orasul de ratoni si veverite si din cind in cind un cardinal si Blue Jay. In lumea animalelor nu se aplica regulile civilizatiei, ci e legea junglei.

    ReplyDelete